ΔΝΤ: Πρώτα ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μετά θα δώσουμε δάνεια

“Η θέση του ΔΝΤ δεν έχει αλλάξει επί του συγκεκριμένου θέματος”, είπε η Κριστίν Λαγκάρντ, αναφερόμενη σήμερα στο ελληνικό χρέος. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, μιλώντας στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου ενόψει της έναρξης των εργασιών της ετήσιας Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας

στο Περού, κατέστησε σαφές πως το Ταμείο περιμένει πρώτα να δει μια σημαντική ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και μετά θα αποφασίσει το ίδιο τη συμμετοχή του στο νέο ελληνικό πρόγραμμα, μέσω χορήγησης νέων δανείων.

Στο Περού βρίσκεται και ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Τσακαλώτος, ο οποίος θα συναντηθεί με την Κ.Λαγκάρντ την Κυριακή.

Αντίθετα με την Κ.Λαγκάρντ, ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Μισέλ Σαπέν δήλωσε βέβαιος ότι το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα συμμετάσχει στο νέο ελληνικό πρόγραμμα το οποίο προς το παρόν έχει εγκριθεί μόνο από τους Ευρωπαίους» είπε χαρακτηριστικά.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Αναφερόμενη στην κατάσταση της παγκόσμιας οικονομίας, η Κ.Λαγκάρντ προειδοποίησε πως πρέπει να μπει φρένο στην υπερβολική εξάρτηση των οικονομιών από τις αδύναμες συναλλαγματικές ισοτιμίες.
Σε ό,τι αφορά την Κίνα, χαρακτήρισε προβλεπόμενη την επιβράδυνση της οικονομίας της, καλώντας ταυτόχρονα τις αγορές να το… συνηθίσουν, καθώς, όπως τόνισε, αυτή είναι η ώρα αναμόρφωσης της κινεζικής οικονομίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα