ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Αναποφάσιστοι 30%! Α.Σαμαράς και Α.Τσίπρας ετοιμάζουν τα “δολώματα”

Τα επιτελεία των κομμάτων, όπως αναφέρει το «Εθνος», χαράσσουν τη στρατηγική τους για τις επόμενες 35 ημέρες σκληρής προεκλογικής περιόδου, καθώς, μετά το Πάσχα η αντιπαράθεση θα φθάσει στα ύψη και το θερμόμετρο αναμένεται να χτυπήσει κόκκινο.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις κοινής γνώμης που λαμβάνουν τα κομματικά επιτελεία το ποσοστό των αναποφάσιστων αγγίζει ακόμη και το 30%, κάτι που σημαίνει πως αυτή η δεξαμενή ψηφοφόρων θα είναι στο… επίκεντρο

τις επόμενες ημέρες.

Για αυτόν τον λόγο ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ προσαρμόζουν τη στρατηγικής τους στοχεύοντας να αποκομίσουν όσο το δυνατόν περισσότερα οφέλη.

«Μήλον της έριδος», όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, είναι ο χώρος του παραδοσιακού κέντρου με τους Αντώνη Σαμαρά και Αλέξη Τσίπρα να έχουν ήδη αποφασίσει να κάνουν στροφή προς αυτόν τον χώρο, δεχόμενοι, ωστόσο, κριτική, εσωκομματική και όχι μόνο.

Νέα Δημοκρατία: Οικονομία σε πρώτο πλάνο και στο βάθος… το κέντρο

Το έργο του Αντώνη Σαμαρά είναι μάλλον πιο εύκολο, καθώς, μετά το μπαράζ θετικών ειδήσεων, αλλά και τις παροχές και μέτρα που έχει εξαγγείλει τις τελευταίες εβδομάδες, έχουν δημιουργήσει πιο στέρεες βάσεις. Επιπλέον, ένα μεγάλο κομμάτι από τους λεγόμενους αναποφάσιστους προέρχεται από την συντηρητική παράταξη και μπορούν πιο εύκολα να επιστρέψουν.

Και στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας το κλίμα είναι θετικό για αυτή την στροφή, καθώς την… μετακίνηση προς το κέντρο στηρίζουν και άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη. Επιπλέον, η κυβέρνηση και η ΝΔ δείχνουν να ξεπερνούν προς το παρόν τους ισχυρούς τριγμούς από την υπόθεση Μπαλτάκου.

Μετά το Πάσχα ο Αντώνης Σαμαράς θα προσπαθήσει να μπει πιο δυναμικά στην προεκλογική μάχη με συνεντεύξεις και περιοδείες στην περιφέρεια και ισχυρά όπλα την αναμενόμενη επικύρωση του πρωτογενούς πλεονάσματος, τη διανομή κοινωνικού μερίσματος και την πρόοδο στη συζήτηση για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.

Στη ρητορική του αναμένεται να κυριαρχήσει ως βασικό διακύβευμα την διατήρηση της πολιτικής σταθερότητας, ενώ θα επιχειρήσει να αναδείξει περαιτέρω τις εσωτερικές διαφωνίες στον ΣΥΡΙΖΑ για το ευρώ ή δραχμή, τα δημοψηφίσματα κ.α. .

Ενας από τους βασικούς στόχους θα είναι και η επαναπροσέγγιση των ψηφοφόρων της ΝΔ που σήμερα δηλώνουν αναποφάσιστοι ή είχαν προτιμήσει στις βουλευτικές εκλογές του 2012 να ψηφίσουν τους ΑΝΕΛ ή τη Χρυσή Αυγή.

ΣΥΡΙΖΑ: Μετά τις εσωτερικές συγκρούσεις στόχος να πείσει ότι έχει ενιαία γραμμή

Για την αξιωματική αντιπολίτευση τα πράγματα είναι ελαφρώς πιο δύσκολα γιατί θα πρέπει να «πείσει» τους αναποφάσιστους πως διαθέτει μια γραμμή και έχει κυβερνητική προοπτική, ωστόσο, οι τελευταίες συγκρούσεις για ευρώ και ευρωεκλογές δημιούργησαν ερωτήματα.

Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του θα προσπαθήσει να πείσει όχι μόνο τους αναποφάσιστους αλλά και εκείνους που επιλέγουν την αποχή.

Κύριοι άξονες που θα θελήσει να προβάλλει είναι η ανάγκη συμμετοχής στην κάλπη, θα σηκώσει παραπάνω τους τόνους για το ρόλο «δημοψηφίσματος» που πρέπει να έχουν, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, οι Ευρωεκλογές, ενώ θα εκμεταλλευτεί και την υποψηφιότητά του για την προεδρία της Κομισιόν.

Ιστορικά, πάντως, το 10% των ψηφοφόρων συνήθως αποφασίζει για το τι θα ρίξει στην κάλπη την τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές, συνεπώς, η … κούρσα αναμένεται σκληρή και αγωνιώδης.

Original article: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ: Αναποφάσιστοι 30%! Α.Σαμαράς και Α.Τσίπρας ετοιμάζουν τα “δολώματα”.

Keywords
Τυχαία Θέματα