“Δεν θα κηρύξει στάση πληρωμών η Ελλάδα” λέει ο Άγγλος κεντρικός τραπεζίτης

Ο Διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Μαρκ Κάρνεϊ ερωτηθείς χθες σχετικά με το ενδεχόμενο η Ελλάδα να κηρύξει στάση πληρωμών δήλωσε πως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει διαβεβαιώσει σαφώς ότι δεν σκοπεύει να κάνει κάτι τέτοιο, πάντως πρόσθεσε ότι η δυνατότητα της ευρωζώνης να αποτρέψει τη μετάδοση μιας τέτοιας κρίσης είναι πλέον αξιοσημείωτη.

«Πρέπει όλοι να αναγνωρίσουμε

ότι δεν είναι η πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης να κηρύξει στάση πληρωμών», είπε ο Κάρνεϊ έπειτα από μια ομιλία του στο Δουβλίνο.

Ωστόσο, επισήμανε, «οι δυνατότητες αποφυγής της μετάδοσης [της κρίσης] από κάτι τέτοιο είναι πλέον αξιοσημείωτες, αν όχι υπέρμετρες».

Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο Μαρκ Κάρνεϊ κάλεσε την ευρωζώνη να προχωρήσει στη μετατροπή της νομισματικής ένωσης σε δημοσιονομική ένωση, ώστε να αποφύγει την παγίδα του χρέους λόγω της βραδείας ανάπτυξής της—μια πρόταση όμως την οποία η Γερμανία θεωρείται βέβαιο πως απορρίπτει.

Εξάλλου, ο κεντρικός τραπεζίτης της Βρετανίας εξήρε την «τόλμη» της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του σχεδίου που ανακοίνωσε ο Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα