Δ. Δασκαλόπουλος: Επτά χρόνια η χώρα βυθίζεται και οι πολίτες υποφέρουν

15:59 4/5/2017 - Πηγή: BankWars

Την Τετάρτη 3/5 ο Οργανισμός Έρευνας και Ανάλυσης διαΝΕΟσις διοργάνωσε εκδήλωση στην Αθήνα με θέμα «Λύσεις Υπάρχουν», με κεντρικό ομιλητή τον δημοσιογράφο και συγγραφέα, αρχισυντάκτη του Foreign Affairs Τζόναθαν Τέπερμαν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Η εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν περισσότεροι από 700 προσκεκλημένοι, πραγματοποιήθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του δεύτερου βιβλίου των εκδόσεων της διαΝΕΟσις «Λύσεις Υπάρχουν: Δέκα παραδείγματα από χώρες που έλυσαν κρίσιμα προβλήματα της εποχής μας» και το οποίο αποτελεί την

ελληνική μετάφραση του βιβλίου του Τζόναθαν Τέπερμαν.

Ο συγγραφέας καταγράφει πώς κράτη κατάφεραν να λύσουν δέκα από τα σημαντικότερα προβλήματα της εποχής μας. Ταξίδεψε σε δέκα τοποθεσίες του πλανήτη και μίλησε με τους ηγέτες που εφάρμοσαν επιτυχημένες πολιτικές και περιγράφει πώς έφτασαν από θεωρίες, υποσχέσεις και νομοσχέδια να γίνουν πράξη.

Κατά την έναρξη της εκδήλωσης, χαιρετισμό απηύθυνε ο ιδρυτής και πρόεδρος της διαΝΕΟσις Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος χαρακτηριστικά ανέφερε:

«Στην Ελλάδα ξέρουμε ότι υπάρχουν λύσεις. Ξέρουμε επίσης καλά και ποιες ακριβώς είναι οι λύσεις. Είναι αυτές που μας υπόσχονται ανεπιφύλακτα -χρόνια τώρα- όλοι οι πολιτικοί που διεκδικούν την ψήφο μας, είναι αυτές που υπογράφουμε κάθε τόσο στα μνημόνια και επαναλαμβάνουμε σε κάθε αξιολόγηση, είναι ακόμα αυτές που ψηφίζουμε σε νόμους αλλά δεν εφαρμόζουμε.

Παρά την όποια πρόοδο, επί 7 χρόνια τώρα, η χώρα βυθίζεται και οι πολίτες υποφέρουν. Δεν πρωτοτυπώ αν εκφράσω μια κραυγή αγωνίας. Σε αυτήν θέλω απλώς να προσθέσω την προσδοκία και την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε σύντομα να βρούμε τη συλλογική ωριμότητα, την κοινωνική συναίνεση και -κυρίως- την πολιτική βούληση να κάνουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά το προφανές και το αναγκαίο».

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης, ο Τζόναθαν Τέπερμαν απάντησε σε ερωτήσεις του δημοσιογράφου και διευθυντή της Καθημερινής Αλέξη Παπαχελά, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα