ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Τεχνικά και…παράδοξα – Η άποψη για τη συνέχεια από τον Θ.Κρίντα

Ποιά διόρθωση στο Γενικό Δείκτη και στον FTSE25 – και μέχρι που – δε θα αλλάξει την ανοδική τάση. Τα …σαπάκια στις δόξες τους!

Τεχνικά, θα είναι θετικό για τον γ.δ. η όποια διόρθωση να ολοκληρωθεί χωρίς να δώσει κλεισίματα χαμηλότερα των 975 μονάδων (χθεσινό ενδοσυνεδριακό χαμηλό στις 978,43 μονάδες), ενώ υποχώρηση χαμηλότερα των 950 μονάδων (με κλείσιμο) θέτει εν αμφιβόλω το μεσοπρόθεσμο ανοδικό κανάλι.

FTSE25: Δεν κατόρθωσε να δώσει ανοδική διαφυγή από την ζώνη 340 – 350 και οι τελευταίες εξελίξεις τον οδήγησαν σε σχετική διόρθωση. Τεχνικά, ανεκτή η υποχώρηση μέχρι τις 330 μονάδες

(χθεσινό ημερήσιο χαμηλό στις 328,3 μονάδες), ενώ θα επιστρέψουν οι τεχνικές ανησυχίες με κλεισίματα χαμηλότερα των 320 μονάδων.

ΠΑΡΑΔΟΞΑ: Συνεχίζεται το φαινόμενον εταιρείες με αρνητικά ίδια κεφάλαια και δανεισμό πολλών, πολλών δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ όχι μόνον να διαπραγματεύονται στο ταμπλό αλλά να ”΄θριαμβεύοθυν” σε αυτό αποτιμώμενες μάλιστα σε σεβαστό αριθμό εκατ. ευρώ!!!

ΤΙ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, Ο Θ.ΚΡΙΝΤΑΣ ΣΤΟ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ

΄Οπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο κ. Θ.Κρίντας ( Δ/νων σύμβ. της Attica Wealth Management) σε ημέρα αμφισβήτησης και αμφιβολιών γύρω από την διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων εξελίχθηκε η συνεδρίαση, με προεξέχουσα περίπτωση τον ΟΠΑΠ μετά την απόφαση του Ευρ. Δικαστηρίου.

Οι τελευταίες εξελίξεις, σε συνδυασμό με τις εξαγγελίες του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ σύμφωνα με τις οποίες η αποκρατικοποίηση της ΕΥΑΘ μπορεί να ολοκληρωθεί μέχρι τον Οκτώβριο δημιουργούν σοβαρές αμφιβολίες όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα και την επίτευξη του στόχου των αποκρατικοποιήσεων, καθώς σε άλλη περίπτωση θα απαιτηθούν νέα μέτρα από την τρόικα.

Η επιστροφή της επιφυλακτικότητας σε συνδυασμό με τις κινήσεις κατοχύρωσης βραχυπρόθεσμων κερδών, θέτουν σε αμφιβολία τις πρόσφατες κατακτήσεις του Δείκτη, γεγονός που πραγματοποιήθηκε με αυξημένο όγκο συναλλαγών.

Πιθανότερο σενάριο, σύμφωνα με την εκτίμηση του διευθύνοντα συμβούλου της Attica Wealth Management, δείχνει αυτό της ολιγοήμερης ταλαιπωρίας και υποχώρησης σε σχετικά χαμηλότερα επίπεδα και θα χρειαστεί η είδηση – καταλύτης για την εκδήλωση του επόμενου ανοδικού κύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα