Χρηματιστήριο: Αρνητικά όλα τα μηνύματα…

Η καθοδική διάσπαση του πλαγιοανοδικού καναλιού στις αρχές τις εβδομάδος με τη τμήση των 565 μονάδων άνοιξε στο Γενικό Δείκτη το κατηφορικό δρόμο για την προσέγγιση της σημαντικής ζώνης στήριξης των 550 με 545 μονάδων.

Πιθανή επιβεβαιωμένη πτωτική διαφυγή κάτω από τις 545 μονάδες, με αυξημένο τζίρο συναλλαγώ,ν θα δημιουργήσει τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα κατέβασμα προς το επίπεδο που ξεκίνησε η ανοδική κίνηση του περασμένου Ιουλίου στις 530 με 526 μονάδες, έχοντας όμως στα “μετόπισθεν” την ισχυρή στήριξη που προσφέρει η περιοχή των 517 με 510 μονάδων.

Στην αντίθετη

περίπτωση η διακράτηση στις επόμενες μέρες της ζώνης στήριξης των 550 με 545 μονάδων, σε επίπεδο ημερήσιου κλεισίματος, μπορεί να δώσει πόντους στο σενάριο επαναξιολόγησης της κάτω πλευράς του προαναφερόμενου βραχυχρόνιου καναλιού διακύμανσης του Αυγούστου, στις 565 με 568 μονάδες.

Από την επιμέρους εφαρμογή των τεχνικών ταλαντωτών στο ημερήσιο chart τιμών του Γενικού Δείκτη διαπιστώνεται, πέραν της φυσιολογικής “oversold” κατάστασης, μια ισχνή προσπάθεια λείανσής τους, χωρίς όμως να παρουσιάζονται τα κατάλληλα πατήματα για την εκδήλωση ενός πολύ βραχυχρόνιου ανοδικού κύματος.

“Σε γενικές γραμμές τα μηνύματα, που έρχονται τόσο από τις βραχυχρόνιες διαθέσεις των Διεθνών Αγορών όσο και από τη διαγραμματική ανάλυση του Γενικού Δείκτη μετά και τη “fake” διάσπαση των 580 μονάδων στις αρχές του μήνα, όπου και παγίδευσε αρκετούς ενεργούς επενδυτές, είναι με χροιά αρνητική.

Απόστολος Μάνθος – υπεύθυνος τμήματος ανάλυσης και μέλος επενδυτικής επιτροπής της Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ

ΓΔ: To επίπεδο του 545-550 κρατιέται με νύχια και με δόντια

To επίπεδο του 545-550 κρατιέται με νύχια και με δόντια περνώντας το crash test της λήξης και του rebalancing.

Οι 565 μονάδες είναι κοντινή αντίσταση που κατοχύρωση θα μπορούσε να μας φέρει στο κύριο 585- 590 και πάλι…

Που είναι και το κύριο make or break μας πλέον, αν θέλουμε να δούμε κάποιο σοβαρό momentum.

Αντίστοιχα μία διάσπαση του χαμηλού θα μπορούσε να μας φέρει πέριξ του 520-530

__________________

FTSE25

Ο f25 κράτησε το Long του σήμα με το stop να βρίσκεται στο 1461 σε κλείσιμο

Ενώ διάσπαση μπορεί να μας φέρει και πάλι στο 1420 ή στο 1380 επίπεδο.

Το 1518 έχει γίνει κύρια αντίσταση, που κατοχύρωση μπορεί και πάλι να μας δώσει κίνηση στο 1565

ΝΑ ΚΕΡΔΙΣΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΜΕΝΗ ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

ΗΛΙΑΣ ΖΑΧΑΡΑΚΗΣ FAST FINANCE SEC

Η αγορά κατάφερε να κρατήσει το long με το κερί της Παρασκευής να κλείνει με κέρδη και να περνάει τον σκόπελο του rebalancing και της λήξης που για ακόμα μία φορά ήταν με το μέρος των short. Όσο το επίπεδο συντηρείται η αγορά έχει την δυνατότητα να δώσει και πάλι μία ανοδική προσπάθεια δίνοντας σχετικό momentum.

Η αγορά ουσιαστικά δεν μπορεί να βρει κατεύθυνση περιμένοντας κάποιο θετικό γεγονός που θα μπορούσε να δώσει λύση στην συσσώρευση του τελευταίου τριμήνου. Το αδιέξοδο στην οικονομία φαίνεται να μην έχει λύση μιας και οι ξένοι αλλά και οι Έλληνες επενδυτές διστάζουν να τοποθετηθούν στην Ελλάδα στην πραγματική οικονομία φοβούμενοι το ασταθές οικονομικό περιβάλλον με ένα κράτος που ουσιαστικά από την μία τους προσκαλεί και από την άλλη κάνει ότι μπορεί για να μπλοκάρει όσους τολμούν να επενδύσουν σε αυτό.

Πρέπει πάση θυσία να μπορέσουμε να κερδίσουμε πίσω την χαμένη μας αξιοπιστία αν θέλουμε να έχουμε πιθανότητες να ανατρέψουμε την τόσο άσχημη εικόνα που εμείς έχουμε φτιάξει. Τα προαπαιτούμενα κινούνται με ρυθμούς χελώνας με την αγορά να φοβάται πως η δόση των 2,8 και η μίνι αξιολόγηση παίζει καθυστέρηση, θυμίζοντας πως τόσο ανάγκη τα έχει η Ελληνική οικονομία ειδικά στον ιδιωτικό τομέα.

Οι καθυστερήσεις καθυστερούν την πιθανολογούμενη ανάπτυξη δημιουργώντας την προυποθέσεις για περαιτέρω λουκέτα σε επιχειρήσεις το επόμενο διάστημα. Δυστυχώς η οικονομία χρειάζεται να “τρέξει” όσο πιο γρήγορα μπορεί και εμείς παίζουμε καθυστέρηση πιστεύοντας ότι η Ευρώπη θα δώσει άλλου είδους λύσεις, χωρίς να καταλαβαίνουμε ότι ακόμα και έτσι να είναι οι μεταρρυθμίσεις μπορούν μόνο να βοηθήσουν την οικονομία..

Η αγορά θα είναι αυτή που θα μας δώσει την κατεύθυνση της ίδιας της οικονομίας, μιας και το φαινόμενο του τελευταίου τριμήνου με την συσσώρευση και τους χαμηλούς όγκους έχει να παρουσιαστεί αρκετά χρόνια σε τέτοιο μέγεθος τουλάχιστον.

Ο τραπεζικός κλάδος περιμένει την λύση με τα κόκκινα δάνεια και ίσως είναι αυτός που μπορεί να κάνει την διαφορά μιας και τα υπόλοιπα blue chips ουσιαστικά συσσωρεύουν για αρκετά χρόνια στο μεγαλύτερο μέρος τους χωρίς ουσιαστική τάση έχοντας καταγράψει χαμηλά το 2012. Το Ελληνικό spread συνεχίζει την ανοδική του πορεία πλησιάζοντας την αντίσταση της ζώνης του 900 πολύ μακριά από το 450 που κατάφερε να βγει δοκιμαστικά στις αγορές το 2014 δείχνοντας την ανησυχία για την συνέχεια.

Από την άλλη τα εταιρικά ομόλογα έχουν ήδη βρεθεί σε επίπεδα που μπορούν να δοκιμάσουν νέες εκδόσεις γεγονός θετικό τουλάχιστον για κάποιες μεγάλες εταιρίες. Παραδείγματα σαν τον Φουρλή και την Ιντραλότ είναι θετικά μιας και δείχνει κινητικότητα από την στιγμή που ο τραπεζικός συνεχίζει να είναι ανήμπορος να λειτουργήσει σε φυσιολογικά μεγέθη. Ο ΓΔ χρειάζεται μία κατοχύρωση του 585-590 για να πάρει κάποιο momentum και να σηκώσει και όγκους που θα μπορέσουν να το φέρουν και πάλι στην ζώνη του 630-650.

Keywords
Τυχαία Θέματα