Χ.Α: Ενέκρινε την εισαγωγή μετοχών της Καθημερινής και της Jumbo

H Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

• α) 3.400.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.», νέας ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 3,00, που προέκυψαν από το Reverse Split των μετοχών της, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 17.000.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρείας. Ως ημερομηνία προσωρινής παύσης διαπραγμάτευσης

των υφισταμένων μετοχών της εταιρείας ορίστηκε η 4η Μαρτίου 2014. Δικαιούχοι των νέων μετοχών είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 6η Μαρτίου 2014.

Επίσης, η Διοικούσα Επιτροπή ενημερώθηκε για την ακόλουθη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρείας από ευρώ 3,00 σε ευρώ 0,30. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με τελική ονομαστική αξία εκάστης ευρώ 0,30 ορίστηκε η 10η Μαρτίου 2014.

β) 3.400.000 δικαιωμάτων προτίμησης της εταιρείας «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ Α.Ε.», που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου με καταβολή μετρητών και τα οποία προσφέρονται υπέρ των παλαιών μετόχων σε αναλογία 8 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή, σε τιμή διάθεσης ευρώ 0,33 ανά μετοχή. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 4η Μαρτίου 2014.

Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. την 6η Μαρτίου 2014. Η περίοδος άσκησης των δικαιωμάτων προτίμησης ορίζεται από την 10η Μαρτίου 2014 έως και την 24η Μαρτίου 2014, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 10η Μαρτίου 2014 έως και την 18η Μαρτίου 2014.

• 5.915.642 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «JUMBO ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους της εταιρίας σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 22 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην εν λόγω αύξηση ορίστηκε η 5η Μαρτίου 2014.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 7ης Μαρτίου 2014. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 11η Μαρτίου 2014.

Επίσης η Διοικούσα Επιτροπή Χρηματιστηριακών Αγορών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε:

• την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των ”Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης” επί της Μετοχής της “VIOHALCO SA/N.V.” και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της διαπραγμάτευσής τους την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων της ΕΧΑΕ των “Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης” επί της Μετοχής της “VIOHALCO SA/N.V.” από τις κάτωθι εταιρίες – Μέλη της Αγοράς Παραγώγων της ΕΧΑΕ:
o EUROBANK EQUITIES ΑΕΠΕΥ
o NBG SECURITIES ΑΕΠΕΥ
o ALPHA FINANCE ΑΕΠΕΥ

• την διαπραγμάτευση των προϊόντων δανεισμού Stock Repo (SL), Stock Reverse Repo (SB), Standard Repurchase Agreement (STRA)) επί της Μετοχής της “VIOHALCO SA/N.V.”.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων της ΕΧΑΕ των “Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης” επί των Μετοχών των Εταιριών «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.» και «ΣΩΛΗΝΟΥΡΓΕΙΑ ΚΟΡΙΝΘΟΥ» από την εταιρία – Μέλος της Αγοράς Παραγώγων της ΕΧΑΕ «NBG SECURITIES ΑΕΠΕΥ» και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω παραγώγων προϊόντων την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων της ΕΧΑΕ των “Συμβολαίων Μελλοντικής Εκπλήρωσης” επί των Μετοχών των Εταιριών «Ε.ΥΔ.Α.Π. Α.Ε.», «ΓΕΚ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ ΑΚΙΝΗΤΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ» και «FRIGOGLASS» από την εταιρία – Μέλος της Αγοράς Παραγώγων της ΕΧΑΕ «ALPHA FINANCE ΑΕΠΕΥ» και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των εν λόγω παραγώγων προϊόντων την Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «VIOHALCO S.A.» από την εταιρία – Μέλος της ΕΧΑΕ «EUROBANK EQUITIES Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τρίτη 4 Μαρτίου 2014.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΚΑΡΑΤΖΗ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος της ΕΧΑΕ «BETA ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τρίτη 04 Μαρτίου 2014.

• την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών της εταιρίας «ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΕΣ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ» από την εταιρία – Μέλος της ΕΧΑΕ «MERIT X.Α.Ε.Π.Ε.Υ.» και καθόρισε ως ημερομηνίας έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί της εν λόγω κινητής αξίας την Τρίτη 04 Μαρτίου 2014.

Original article: Χ.Α: Ενέκρινε την εισαγωγή μετοχών της Καθημερινής και της Jumbo.

Keywords
Τυχαία Θέματα