Μπάχαλο σε Βόλο, Ηράκλειο, Καλαμάτα, Κομοτινή, Αγρίνιο

Σκηνικό πολέμου, έστησαν οι αντιεξουσιαστές σε πολλές πόλεις με αφορμή την …επέτειο Γρηηγορόπουλου.

Στο κέντρο του Βόλου αλλά και στο Ηράκλειο, όπου προκλήθηκαν ζημιές σε καταστήματα, ενώ οι νεαροί πέταξαν μπογιές και έγραψαν συνθήματα στην είσοδο και τους τοίχους του Δικαστικού Μεγάρου.

Εκατοντάδες μολότοφ, που προφανώς ήταν κρυμμένες μέσα στο Πανεπιστήμιο και με συνεχή πετροπόλεμο, μετέτρεψαν την λεωφόρο Δημητριάδος στο Βόλο σε φλεγόμενο δρόμο, όταν με αλλεπάλληλες εφόδους εναντίον των αστυνομικών,

προσπάθησαν οι αντιεξουσιαστές να ελέγξουν την Ιάσονος και την γύρω από το Πανεπιστήμιο περιοχή.

Οι αστυνομικοί με κλοιό και χρήση κροτίδων κρότου – λάμψης, απέτρεψαν την εξ εφόδου ανακατάληψη του Πανεπιστημίου και οι 400 περίπου αντιεξουσιαστές κατέστρεψαν προσόψεις δεκάδων καταστημάτων, τραπεζών, και προξένησαν ζημιές στο μέγαρο του ΟΤΕ, στην οδό Ιωλκού.

Συνθήματα κατά της κυβέρνησης, της δημοτικής αρχής του Βόλου και δημοσιογράφων, φώναζαν στην πορεία που πραγματοποίησαν στο κέντρο της πόλης, που εκείνη την ώρα έσφυζε από κόσμο…

Καλαμάτα

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν και στο κέντρο της Καλαμάτας. Ομάδα από διαδηλωτές, κατά την επιστροφή της πορείας προς την πλατεία 23ης Μαρτίου, προκάλεσαν επεισόδια. Νωρίτερα, πέταξαν μαύρες και κόκκινες μπογιές στην πρόσοψη του υποκαταστήματος της Τράπεζας της Ελλάδος, στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και έσπασαν τη βιτρίνα ενός καταστήματος. Απο την αστυνομία έγιναν δέκα προσαγωγές.

Κομοτηνή

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το κτίριο της Παλαιάς Νομικής Σχολής.Ομάδα αντιεξουσιαστών έβαλε φωτιά σε έναν κάδο απορριμμάτων έξω από το κτίριο του πανεπιστημίου και επιδόθηκε σε πετροπόλεμο εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Οι άνδρες των ΜΑΤ ανταπέδωσαν, χρησιμοποιώντας χειροβομβίδες κρότου-λάμψης, και χημικά.

Αγρίνιο

Σε προσαγωγές και συλλήψεις προχώρησε η αστυνομία στο Αγρίνιο, μετά τις φθορές που προκάλεσαν νεαροί στο κέντρο της πόλης, λίγο μετά την ολοκλήρωση της πορείας μνήμης για την έβδομη επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Οι αστυνομικοί προσήγαγαν στην Ασφάλεια Αγρινίου 28 άτομα και συνέλαβαν τέσσερα, εκ των οποίων τρεις ανήλικους. Σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες κατηγορούνται για διακεκριμένες φθορές κατά συναυτουργία, καθώς και για διατάραξη κοινής ειρήνης. Σημειώνεται, ότι αμέσως μετά το τέλος της πορείας, νεαρά άτομα, που είχαν καλυμμένα τα πρόσωπά τους με κουκούλες, προκάλεσαν φθορές στις προσόψεις τριών τραπεζών και σε ένα υποκατάστημα των ΕΛΤΑ, ενώ έβαλαν φωτιά σε κάδους απορριμμάτων.

Keywords
Τυχαία Θέματα