Αβραμόπουλος στο Συνέδριο ΝΔ: Αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης, λόγου και πράξεων”,

Στην αποστολή της Νέας Δημοκρατίας να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των Ελλήνων πολιτών στην πολιτική και τους λειτουργούς της, να ισχυροποιήσει τους δημοκρατικούς θεσμούς της χώρας, να ενδυναμώσει την κοινωνική συνοχή και να θέσει τα θεμέλια της αρχιτεκτονικής μιας νέας, σύγχρονης, ευρωπαϊκής Ελληνικής πολιτείας με μία τολμηρή και θαρραλέα συνταγματική αναθεώρηση εστίασε, στην παρέμβασή του, στο Συνέδριο της ΝΔ ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

“Η

Νέα Δημοκρατία καλείται να εκμεταλλευτεί προς όφελος της χώρας -αλλά και αντίστροφα της Ευρώπης- τους δεσμούς της με τη μεγάλη πολιτική οικογένεια του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, συνεισφέροντας στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι με παρεμβάσεις ευρωπαϊκής ενόρασης στη χάραξη της νέας στρατηγικής του, με σκοπό τη δημιουργία ενός περιβάλλοντος συναντίληψης και αλληλεγγύης, μπροστά στις κοινές, για όλους μας, προκλήσεις”, τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Ο ευρωπαίος επίτροπος σημείωσε ότι ζούμε σε μια εποχή μεγάλων αλλαγών και δεν πρέπει να χάνουμε από μπροστά μας τη μεγάλη εικόνα, μέσα στην οποία αυτές συντελούνται.

“Οι προκλήσεις και τα ζητήματα, όπως αυτό της μετανάστευσης και της ασφάλειας, για τα οποία τη πολιτική ευθύνη έχω αναλάβει εκ μέρους της Ευρώπης, δεν μπορούν να αντιμετωπισθούν από καμία χώρα μόνη της, ούτε καν και από μόνη την ίδια την Ευρώπη. Δεν γνωρίζουν και δεν αναγνωρίζουν σύνορα και κάτω από νέους παγκόσμιους όρους, καθίστανται, εκ των πραγμάτων, παγκόσμια ζητήματα, που απαιτούν και παγκόσμιες λύσεις. Ο αιώνας μας θα χαρακτηρισθεί από τον ιστορικό του μέλλοντος ως αιώνας της ανθρώπινης κινητικότητας. Σε πολλά σημεία του πλανήτη και για μια σειρά από αιτίες, όπως οι διώξεις, οι πόλεμοι, οι κλιματικές αλλαγές και οι γεωπολιτικές ανακατατάξεις, οι άνθρωποι θα βρίσκονται σε διαρκή μετακίνηση. Παράλληλα, η γεωπολιτική αστάθεια έχει ήδη ανοίξει τους ασκούς του Αιόλου, δημιουργώντας ατμόσφαιρα φόβου και ανασφάλειας, με το φαινόμενο της τρομοκρατίας να αναπτύσσεται απειλητικά”, ανέφερε. Ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε πως στην καρδιά αυτού του τόξου αστάθειας, που εκτείνεται από την Τυνησία μέχρι την Ουκρανία, η Ελλάδα βρίσκεται πολύ κοντά.

“Υποχρέωση της ηγεσίας της χώρας, είναι να διασφαλίσει τη σταθερότητα, την ειρήνη και την ασφάλεια για τους Έλληνες πολίτες αλλά και με πρωτοβουλίες της να συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός αντίστοιχου κλίματος στην ευρύτερη γεωγραφική μας περιοχή, αξιοποιώντας τα γεωπολιτικά της πλεονεκτήματα. Με σταθερό ευρωπαϊκό προσανατολισμό, προσήλωση στις αρχές και τις αξίες της δημοκρατικής Ευρώπης και με εθνική στρατηγική, ως αποτέλεσμα ευρύτερων συνεργιών και στη βάση εθνικής συνεννόησης, να εγγυηθεί μια σταθερή πορεία στους ταραγμένους αυτούς καιρούς για τους πολίτες και την πατρίδα μας”, είπε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, σε αυτό το τοπίο, η Ελλάδα, με πρωτοπόρα την Παράταξη της Νέας Δημοκρατίας “την πολιτική δύναμη, που νωρίς διέβλεψε τις εξελίξεις σε βάθος χρόνου”, καλείται να κινηθεί πέρα και πάνω από τη συμβατική πολιτική και τις ξεπερασμένες, από τους καιρούς πρακτικές, στερεότυπα και συνήθειες του παρελθόντος και να ανοίξει ένα αισιόδοξο παράθυρο στο μέλλον για τους Έλληνες και πάνω από όλα για τη νέα γενιά. “Αυτός είναι ο ρόλος και η αποστολή της φιλελεύθερης δημοκρατικής Παράταξης της Νέας Δημοκρατίας. Όταν έρθει η ώρα να αναλάβει τις δικές της κυβερνητικές ευθύνες, κάτω από την ηγεσία του Κυριάκου Μητσοτάκη, με κοινωνική ευαισθησία και ανοιχτό τον δίαυλο επικοινωνίας με τους πολίτες, θα κληθεί να εγκαινιάσει ένα καινούργιο κεφάλαιο, για τον δημοκρατικό μας πολιτισμό, την κοινωνική εθνική ενότητα, τους ισχυρούς δημοκρατικούς θεσμούς και μία υγιή οικονομία σε ένα υγιές κράτος, εγγύηση της ευημερίας, της κοινωνικής συνοχής και σταθερότητας. Με προσανατολισμό το κοινωνικό και πολιτικό κέντρο, σημείο συνάντησης, διαλόγου και σύνθεσης της ελληνικής κοινωνίας”, ανέφερε.

Όπως είπε ο επίτροπος Μεταναστευτικής Πολιτικής, η πολιτική δεν ασκείται πλέον με τα γνώριμα ξεπερασμένα πρότυπα. “Η εύκολη λαϊκίστικη ρητορική των υποσχέσεων είναι πίσω μας. Ο σύγχρονος δημοκρατικός πολιτικός λόγος για να έχει αντίκρισμα και χρησιμότητα οφείλει να έχει ως χαρακτηριστικά του την αλήθεια και την ειλικρίνεια. Γιατί εάν νωρίς είχαν λεχθεί αλήθειες στον ελληνικό λαό στη βάση εθνικής συναντίληψης, διαλόγου και συνεννόησης δε θα είχε διαρραγεί η κοινωνική ενότητα, δε θα είχε αμφισβητηθεί η αξία της πολιτικής και το κυριότερο: η κρίση θα είχε ήδη ξεπεραστεί. Δεν είναι όμως αργά για μια αλλαγή νοοτροπίας, σκέψης, λόγου και πράξεων”, τόνισε και συμπλήρωσε πως αυτό εγγυάται η Νέα Δημοκρατία και αυτά είναι χαρακτηριστικά του “σύγχρονου πολιτικού λόγου” του Κυριάκου Μητσοτάκη.

“Ήρθε ο καιρός να χτίσουμε όλοι μαζί ένα σύγχρονο πολιτικό σύστημα με κοινές δημοκρατικές αρχές και κοινές βάσεις. Γιατί τελικά αυτό που οφείλουμε να διασφαλίσουμε και να ισχυροποιήσουμε μπροστά στις μεγάλες προκλήσεις είναι πάνω από όλα η κοινωνική και εθνική μας ενότητα”, επεσήμανε, μεταφέροντας, παράλληλα, το θερμό χαιρετισμό του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, ο κ. Αβραμόπουλος ανέφερε πως δίχασε την Ευρώπη περισσότερο από την οικονομική κρίση, ωστόσο ενώνει τις πολιτικές δυνάμεις της Ελλάδας.

“Η Ελλάδα καλείται να διαδραματίσει το δικό της ρόλο στην πορεία ολοκλήρωσης του ευρωπαϊκού εγχειρήματος, που είναι και ο μόνος δρόμος, ο οποίος μπορεί να ξαναδώσει στην Ευρώπη σφρίγος, δύναμη και προοπτική και στους Ευρωπαίους πολίτες εμπιστοσύνη στο ευρωπαϊκό όραμα και εγχείρημα. Με την σειρά της όμως η Ελλάδα καλείται να ορθώσει κοινό μέτωπο με τις συγγενείς πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη, μπροστά στο ανησυχητικό και επικίνδυνο φαινόμενο του λαϊκισμού και του αντιευρωπαϊσμού από στοιχεία που είτε αγνοούν την ιστορία, είτε σκόπιμα την λησμονούν, με κίνδυνο, αν επικρατήσουν, να την επαναλάβουν ακόμα πιο δραματικά”, σημείωσε.

Ο κ. Αβραμόπουλος, που χαρακτήρισε τη ΝΔ την κατεξοχήν ευρωπαϊκή πολιτική δύναμη της χώρας, επεσήμανε πως μείζον στοίχημα είναι το περαιτέρω δέσιμο με την Ευρώπη. “Το επισημαίνω αυτό, γιατί παρατηρώ πως επιχειρείται τα τελευταία χρόνια να αποδοθούν στην Ευρώπη τα λάθη και οι παθογένειες του ελληνικού κράτους και του ελληνικού πολιτικού συστήματος, που οδήγησαν στην βαθιά οικονομική κρίση”

Keywords
Τυχαία Θέματα