ΑΘΗΝΑ: Στους 4 πρώτους ευρωπαικούς προορισμούς

Στους τέσσερις κορυφαίους ευρωπαϊκούς προορισμούς βρίσκεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Αθήνα, μετά την ψηφοφορία για τον Καλύτερο Ευρωπαϊκό Προορισμό 2017. Κατατάχθηκε στην 4η θέση, ενώ το 2016 είχε καταλάβει τη 2η και το 2015 την 3η θέση.

Στην πρώτη θέση αναδείχθηκε η πόλη του Πόρτο και ακολούθησαν στη δεύτερη θέση το Μιλάνο, στην τρίτη το Γκντανσκ της Πολωνίας

και στην πέμπτη το Σαν Σεμπαστιάν στην Ισπανία.

Από πλευράς δήμου επισημαίνεται ότι το μέγεθος της επιτυχίας για την Αθήνα μεγαλώνει από την στιγμή που ανάμεσα στις υποψήφιες πόλεις ήταν η Ρώμη, το Λονδίνο, το Ρότερνταμ, το Βερολίνο, η Πράγα, οι Βρυξέλλες, το Μιλάνο, το Άμστερνταμ και η Μαδρίτη.

Τον διαγωνισμό «European Best Destination» διοργανώνει κάθε χρόνο ένα από τα μεγαλύτερα δίκτυα ευρωπαϊκού τουρισμού, το www.europeanbestdestinations.com, το οποίο απαριθμεί περισσότερα από 355 μέλη- γραφεία τουρισμού και προωθεί τις ομορφιές της Ευρώπης σε ένα ευρύ κοινό περισσοτέρων από 3 εκατομμύρια ταξιδιωτών, σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης καθώς και σε επαγγελματίες στον τομέα του τουρισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα