Απόφαση Τσίπρα να κλείσει η αξιολόγηση – “Τα βρήκαν Σόιμπλε και Λαγκάρντ”…

Την ώρα που υπουργοί…κοιμώνται όρθιοι και βγαίνουν στις εφημερίδες του Σαββάτου με δηλώσεις του τύπου “μπορούμε χωρίς το ΔΝΤ” και λοιπά …λεβέντικα τροπάρια, στην ΑΥΓΗ του Σαββάτου, δημοσιεύεται πρωτοσέλιδο ρεπορτάζ, σύμφωνα με το οποίο “απότομη ώθηση στη διαπραγμάτευση για τη δεύτερη αξιολόγηση και ενδεχομένως με ορίζοντα 1 – 1,5 μήνα δίνει η διαφαινόμενη συμφωνία Σόιμπλε – Λαγκάρντ για πλήρη συμμετοχή

του Ταμείου στο ελληνικό πρόγραμμα, δηλαδή με χρηματοδότηση, και μάλιστα σύντομα”.

Είναι προφανές, σύμφωνα και με άλλα δημοσιεύματα σε Σαββατιάτικες εκδόσεις, ότι ο Πρωθυπουργός έχει αποφασίσει να κλείσει την αξιολόγηση με ό,τι αυτό συνεπάγεται (προφανώς με το μικρότερο δυνατό κόστος …), διαισθανόμενος ότι το διεθνές περιβάλλον, κάθε άλλο παρά ευννοεί ατέρμονες διαπραγματεύσεις, ενώ παράλληλα ελλοχεύουν πολλοί κίνδυνοι για την ελληνική οικονομία.

Στο υπουργείο Οικονομικών, ετοιμάζεται προς αποστολή, επιστολή “έντιμου συμβιβασμού” προς τους δανειστές.

Στο ρεπορτάζ της πρώτης σελίδας της ΑΥΓΗΣ αναφέρεται επίσης ότι:

“Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Ταμείου, στη συνάντηση με την Κρ. Λαγκάρντ «Ο κ. Σόιμπλε καλωσόρισε τις διαβεβαιώσεις του ΔΝΤ ότι το Ταμείο θα παραμείνει πλήρως ενεργό … με στόχο να επιτευχθεί γρήγορα συμφωνία».

Η κυβέρνηση ετοιμάζεται εν όψει του τελικού γύρου των διαπραγματεύσεων και θα αποστείλει -διά του Ευκλ. Τσακαλώτου- τις θέσεις της για όλα τα θέματα στους δανειστές πριν από το Eurogroup της ερχόμενης Πέμπτης. Η κυβέρνηση, δήλωσε χθες ο πρωθυπουργός, «δεν πρόκειται να νομοθετήσει επιπλέον μέτρα για μετά το 2018, παρά μονάχα την επέκταση του αυτόματου μηχανισμού δημοσιονομικής προσαρμογής για έναν και μόνο χρόνο».

Keywords
Τυχαία Θέματα