Ανδρέας Αθανασόπουλος – Dixons: Αυξανόμενο μερίδιο αγοράς 24,1% για την Κωτσόβολος

Επενδύσεις 25 εκατ. ευρώ στην αναβάθμιση καταστημάτων της, από το 2008 έως σήμερα, πραγματοποίησε η εταιρεία Κωτσόβολος, αλυσίδα ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών στην Ελλάδα, ενώ, παράλληλα, κατέγραψε αύξηση του κύκλου εργασιών κατά 5,3% με ταυτόχρονη μείωση των απαιτήσεων κατά -10,3%, από 40,7 εκατ. ευρώ στα 36,5 εκατ. ευρώ, με βάση τα ετήσια αποτελέσματα για τη χρήση 01/05/12- 30/04/13.

Αυτά αναφέρθηκαν, μεταξύ άλλων,

στο πλαίσιο δημοσιογραφικής συνάντησης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο διευθύνων σύμβουλος της Dixons South-East Europe, Ανδρέας Αθανασόπουλος, δήλωσε ότι η Κωτσόβολος έχει καταφέρει να βρίσκεται στην πρώτη θέση της αγοράς με διαφορά από τον ανταγωνισμό, καθώς, όπως είπε, προσαρμόστηκε στις νέες συνθήκες με γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο. Τόνισε, επίσης ότι η εταιρεία παρουσιάζει αυξανόμενο μερίδιο αγοράς 24,1%.

Όπως ανέφερε, η Κωτσόβολος εμφάνισε, κατά την τελευταία της οικονομική χρήση, μείωση των βραχυπρόθεσμων υποχρεώσεών της προς προμηθευτές κατά -5,8%, από 115,5 εκατ. ευρώ στα 108,8 εκατ. ευρώ. Επιπλέον, όπως υπογράμμισε, η Κωτσόβολος πέτυχε μείωση των λειτουργικών εξόδων κατά -5,9%, από 108,5 εκατ. ευρώ στα 102,1 εκατ. ευρώ, ένας δείκτης ο οποίος συνεχίζει να βελτιώνεται. Ο κ. Αθανασόπουλος επισήμανε ότι η μείωση των λειτουργικών εξόδων προήλθε, κυρίως, από τις διαπραγματεύσεις που έγιναν, για να μειωθεί το κόστος των ενοικίων.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στη μείωση των λειτουργικών μας εξόδων και στην καλή διαχείριση των αποθεμάτων και της ρευστότητάς μας και, παράλληλα, επικεντρωνόμαστε στους πελάτες μας. Οι συνεχώς βελτιούμενοι δείκτες ικανοποίησης και η προσέλευση καινούριων, αλλά και νεότερων ηλικιακά πελατών, μας δείχνουν ότι οι κινήσεις μας γίνονται προς τη σωστή κατεύθυνση, προκειμένου η αλυσίδα Κωτσόβολος να θεωρείται συνώνυμη της τεχνολογίας και της εξυπηρέτησης», πρόσθεσε ο κ. Αθανασόπουλος.

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η εταιρεία βελτιώνει συνεχώς την παρουσία της στην ηλικιακή ομάδα 18-24 ετών, επισημαίνοντας ότι οι πελάτες, ηλικίας 18-24 ετών, έχουν τετραπλασιαστεί, από το 2008 έως σήμερα. Όπως είπε, η έρευνα ικανοποίησης πελατών έχει καταγράψει άνοδο +8 μονάδων στις ηλικίες 18-24 σε διάστημα ενός έτους (Ιούλιος ’12– Ιούλιος ’13).

Ο κ. Αθανασόπουλος σημείωσε, επίσης, τα εξής:

- 300.000 νέοι πελάτες, τον χρόνο, επισκέπτονται τα καταστήματα Κωτσόβολος.

- 1.700.000 πελάτες εξυπηρετούνται κάθε χρόνο από το τηλεφωνικό κέντρο.

- Οι δείκτες ικανοποίησης πελατών βαίνουν θετικοί, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα το 93% των πελατών που καλούν το κέντρο υποστήριξης και δηλώνουν ότι έλυσαν το πρόβλημά τους.

- Eπενδύονται 34.000 ώρες, σε ετήσια βάση, στην εκπαίδευση των ανθρώπων της εταιρείας.

Η Κωτσόβολος, όπως δήλωσε ο κ. Αθανασόπουλος, απαντά με στρατηγικές κατευθύνσεις, που επικεντρώνονται στην ουσία και τους πελάτες της. Ειδικότερα:

- Ανάπτυξη πολυκαναλικού μοντέλου: Η εταιρεία εφαρμόζει ένα πολυκαναλικό μοντέλο με πολλαπλά σημεία εξυπηρέτησης, επενδύοντας στην αναβάθμιση των φυσικών της καταστημάτων, στην ανάπτυξη του ηλεκτρονικού της καταστήματος www.kotsovolos.gr, στη σταδιακή διεύρυνση του δικτύου franchise και στη συνεχή ισχυροποίηση του κέντρου υποστήριξης πελατών, προσφέροντας νέες υπηρεσίες και καινοτόμες λύσεις.

- Επικέντρωση στον πελάτη και ταύτιση μαζί του μέσα από λύσεις: Η Κωτσόβολος έχει δώσει ιδιαίτερο βάρος στην εμπειρία του πελάτη σε κάθε επαφή μαζί του.

- Έμφαση σε όλο τον κύκλο ζωής του προϊόντος: Οι σχέσεις ζωής που επιχειρεί να αποκτήσει η Κωτσόβολος με τους πελάτες της, επιτυγχάνονται με τη δυνατότητα της εταιρείας να είναι «παρούσα» σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του προϊόντος.

- Ευθυγράμμιση με την κοινωνία: Η Κωτσόβολος παραμένει ανοιχτή στην κοινωνία, κυρίως, μέσω της πλατφόρμας εταιρικής υπευθυνότητας «Πράττειν» και υποστηρίζει δράσεις που προάγουν την ευημερία της κοινωνίας και του περιβάλλοντος και ενισχύουν ανθρώπους και σκοπούς που βρίσκονται σε ανάγκη.

Original article: Ανδρέας Αθανασόπουλος – Dixons: Αυξανόμενο μερίδιο αγοράς 24,1% για την Κωτσόβολος.

Keywords
Τυχαία Θέματα