ΑΜΦΙΠΟΛΗ: Το σκίτσο του Μεγάλου νεκρού – Από τους αρχαιολόγους, στους βιολόγους και γενετιστές

Σύμφωνα με την εφημερίδα “Τα Νέα”, που δημοσιεύει τα σχετικά σκίτσα, ο νεκρός της Αμφίπολης είχε μέτριο ανάστημα, έως 1,65 μέτρα, λευκό δέρμα και καστανά ή κόκκινα μαλλιά.

Επισήμως βέβαια το κατά πόσον αυτό το σενάριο ευσταθεί θα μπορούμε να το μάθουμε σε περίπου έξι μήνες! Κι αυτό γιατί τόσος χρόνος θα χρειαστεί ωσότου τα ειδικά εργαστήρια DNA στο Μάντσεστερ της Αγγλίας μπορέσουν να καταλήξουν στο ποιος είναι ο νεκρός στην Αμφίπολη. Κλειδί γι’ αυτό θα αποτελέσει η σύγκριση γενετικού υλικού από τους τάφους της Βεργίνας, αλλά και

από αντίστοιχο υλικό από τράπεζες δεδομένων στην Αίγυπτο και σε χώρες της Ασίας.


Πηγή: Τα Νέα


Πηγή: Τα Νέα

Ηδη, από τον περασμένου Αύγουστο, έχει σταλεί στο Ινστιτούτο Γενετικής και Βιοτεχνολογίας του Μάντσεστερ γενετικό υλικό από τον τάφο ΙΙ του Φιλίππου και από τον τάφο του Πρίγκιπα στη Βεργίνα, ενώ σημαντική μπορεί να είναι και η προσπάθεια αποκρυπτογράφησης του σκελετού που βρέθηκε στον τύμβο Καστά, αν σταλεί γενετικό υλικό του.

«Αν αποδειχθεί ότι υπάρχει συγγενική σχέση των νεκρών της Βεργίνας με αυτόν της Αμφίπολης θα περιοριστεί ο κατάλογος των υποψηφίων ”ενοίκων” του τύμβου Καστά», δήλωσε στην εφημερίδα «Εθνος» ο ανθρωπολόγος και μέλος της Ομάδας Ανθρωπολογικών Ερευνών Θόδωρος Αντίκας, προσθέτοντας ότι τα αποτελέσματα θα είναι γνωστά σε περίπου έξι μήνες.

Το κατά πόσον οι απαντήσεις που δίνουν αυτές οι έρευνες είναι ορθές, το απέδειξε το λεγόμενο “Πείραμα του Μάντσεστερ”! “Στις αρχές του 2013 βρέθηκαν τα οστά του βασιλιά της Αγγλίας Ριχάρδου Γ’ σε πάρκινγκ του Λονδίνου και πολύ σύντομα μέσω τράπεζας δεδομένων εντοπίστηκε συγγενής του στην Αυστραλία”…

Keywords
Τυχαία Θέματα