Αμερικάνικη Πρεσβεία: Νέος ένοικος ο Τζέφρεϋ Πύατ – Έρχεται από την Ουκρανία

09:48 7/5/2016 - Πηγή: BankWars

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ, ένας έμπειρος αλλά και σκληρός διπλωμάτης επελέγη από το Στέητ Ντηπάρτμεντ ως ο επόμενος Aμερικανός πρεσβευτής στην Ελλάδα. Πρόκειται γιά τον Τζέφρεϋ Πύατ ο οποίος είναι σήμερα πρέσβης στην Ουκρανία. Θα πάρει τη θέση του Ντέιβιντ Πιρς.

Ο κ. Πύατ έγινε ευρύτερα γνωστός λόγω της συνομιλίας που είχε με την υφυπουργό Εξωτερικών για Ευρωπαϊκές υποθέσεις των ΗΠΑ κ. Βικτόρια Νούλαντ κατά την διάρκεια της κρίσης

μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας τον Ιανουάριο του 2014. Η συνομιλία είχε υποκλαπεί και αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Η θητεία του στην Ουκρανία και ο ρόλος του στην κρίση του 2014, τον καθιστούν σε άριστο γνώστη της ρωσικής πολιτικής στην περιοχή της ανατολικής και νοτιοανατολικής Ευρώπης. Οι γνώσεις του αυτές θα αποδειχθούν πολύτιμες στο θέμα της ενέργειας δείγμα του ότι οι ΗΠΑ θέλουν να έχουν λόγο στις εξελίξεις.

Ο κ. Πύατ είναι διπλωμάτης καριέρας και διατηρεί στενές σχέσεις με την κ. Νούλαντ η οποία έχει εδώ και καιρό την ευθύνη της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής γιά την Ανατολική Μεσόγειο.

Η Ουάσιγκτον έχει ήδη στείλει τα σχετικά έγγραφα στην ελληνική κυβέρνηση και ζητά την συμφωνία της προκειμένου να έλθει στην Αθήνα ο κ. Πύατ.

Keywords
Τυχαία Θέματα