ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Οριακές μεταβολές, πιέσεις στις μετοχές εξόρυξης

11:19 8/8/2017 - Πηγή: BankWars

Οριακή πτώση καταγράφουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις μεταλλευτικές εταιρίες να υποχωρούν και τα οικονομικά αποτελέσματα να ασκούν πιέσεις σε μετοχές όπως η Pandora, η IHG και η Standard Life εν μέσω περιορισμένου όγκου συναλλαγών λόγω θέρους.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρεί 0,11% στις 7.523 μονάδες. Ο DAX στη Φρανκφούρτη καταγράφει πτώση 0,10% στις 12.244 μονάδες.
Ο CAC 40 στο Παρίσι διαμορφώνεται στις 5.198 μονάδες, με πτώση 0,17%.

Στις 381 μονάδες διαπραγματεύεται ο πανευρωπαϊκός

δείκτης Stoxx 600, με οριακή πτώση 0,11%.

Οι μετοχές πρώτων υλών σημείωναν πτώση κατά 0,3%, καθώς τα ασθενέστερα των αναμενόμενων εμπορικά στοιχεία για την Κίνα, τη χώρα με τη μεγαλύτερη κατανάλωση μετάλλων παγκοσμίως, επηρέασαν την τιμή του χαλκού, μεταδίδει το Reuters.

Η μετοχή της εταιρίας κοσμημάτων Pandora σημείωσε βουτιά σχεδόν 8% καθώς τα αποτελέσματα δεύτερου τριμήνου ήταν χαμηλότερα των εκτιμήσεων των αναλυτών. Η βρετανική ασφαλιστική Standard Life υποχώρησε κατά 1,2% ύστερα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου, ενώ η μετοχή του ομίλου InterContinental Hotels σημείωσε πτώση κατά 3% καθώς απογοήτευσαν τα στοιχεία που δημοσιοποίησε για την αύξηση των εσόδων ανά δωμάτιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα