ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Μικρή πτώση με το βλέμμα σε Ιταλία και ΕΚΤ

Πιέσεις δέχονται τα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Ιταλία και στη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη.

Η μετοχή της Monte dei Paschi καταγράφει πτώση 3,4% στο Μιλάνο, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι δύσκολα θα εξασφαλίσει τη συμμετοχή των ιδιωτικών κεφαλαίων στη ΑΜΚ και οδεύει προς κρατική διάσωση.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100

υποχωρεί 0,20% στις 6.733 μονάδες, στη Φρανκφούρτη ο DAX σημειώνει πτώση 0,05% στις 10.678 μονάδες. Στις 4.569 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι, με πτώση 0,09%

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe σημείνε πτώση 0,2%. Ο ιταλικός δείκτης FTSE MIB ήταν αμετάβλητος μετά τις απώλειες 0,2% που κατέγραψε χθες ύστερα από τις πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία.

Πτώση κατέγραφαν οι μετοχές ενέργειας, με τον δείκτη των μετοχών πετρελαίου και αερίου να υποχωρεί κατά 0,8% ύστερα από την πτώση της τιμής του αργού καθώς η παραγωγή του αυξήθηκε σχεδόν σε κάθε μεγάλη εξαγωγική χώρα παρά τα σχέδια του ΟΠΕΚ και της Ρωσίας να την μειώσουν. Η μετοχή της Anglo American, της BHP Billiton, της Rio Tinto και της BP σημείωσαν νωρίτερα απώλειες κατά 1-2,4%.

Keywords
Τυχαία Θέματα