ΑΓΟΡΕΣ – ΕΥΡΩΠΗ: Με πτώση στη νέα χρονιά

11:47 2/1/2018 - Πηγή: BankWars

Πτωτικά ξεκίνησαν το 2018 τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, καθώς αντιστράφηκε η εντυπωσιακή πορεία που είχαν οι μεταλλευτικές και εξορυκτικές μετοχές στο προηγούμενο διάστημα.

Στο Λονδίνο ο FTSE 100 υποχωρούσε 0,27% στις 7.666 μονάδες, σ DAX στη Φρανκφούρτη σημείωνε πτώση 0,7% στις 12.826 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 κατέγραφε απώλειες 0,35% στις 5.292 μονάδες.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης μετοχών Stoxx 600 υποχωρούσε 0,2%. Πτώση κατέγραφαν οι μετοχές της Rio Tinto, της BASF

και της BHP Billiton.

Ο μεταλλευτικός κλάδος είχε εκτιναχθεί σε υψηλό πενταετίας στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, με όχημα την αύξηση των τιμών του χαλκού και άλλων βασικών μετάλλων, αλλά η σημερινή πτώση δείχνει ότι οι επενδυτές κατοχυρώνουν τα κέρδη τους μετά από ένα ισχυρό ράλι. Η τιμή του πετρελαίου, που σημείωσε την ισχυρότερη άνοδο στην αρχή χρονιάς από το 2014, ενίσχυσε τους δείκτες αναφοράς, με όλες τις μεγάλες πετρελαϊκές εταιρείες της Ευρώπης να ενισχύονται. Η Total και η Statoil ήταν μεταξύ των εταιρειών με τα υψηλότερα κέρδη.

Οι τραπεζικές μετοχές σημείωναν, επίσης, κέρδη, με τη Santander και την Unicredit να είναι μεταξύ των περισσότερο ωφελημένων, σύμφωνα με το Reuters.

Keywords
Τυχαία Θέματα