Θρίλερ με αεροπειρατεία σε λιβυκό αεροσκάφος στη Μάλτα – Απελευθερώθηκαν οι επιβάτες, όμηροι τα μέλη του πληρώματος

(upd) Αεροσκάφος της εταιρείας AFRIQIYAH AIRWAYS , το οποίο εκτελούσε εσωτερική πτήση στη Λιβύη, κατελήφθη από αεροπειρατή σήμερα, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι είναι οπλισμένος με χειροβομβίδα, και αναγκάστηκε να επιστρέψει στη Μάλτα, όπου και προσγειώθηκε με 118 επιβαίνοντες (111 επιβάτες, εκ των οποίων 82 άνδρες, 28 γυναίκες και ένα βρέφος, σύμφωνα με tweet του μαλτέζου πρωθυπουργού).

Ο αεροπειρατής απελευθέρωσε όλους τους επιβάτες, ενώ κρατάει

ομήρους τα μέλη του πληρώματος.

Ο αεροπειρατής είπε στο πλήρωμα ότι ήταν “φιλο-Κανταφικός” και ότι προτίθετο να αφήσει τους 111 επιβάτες να εγκαταλείψουν το Airbus A320, αλλά όχι και το επταμελές του πλήρωμα, αν δεν ικανοποιούνταν τα αιτήματά του, σύμφωνα με την εφημερίδα Times της Μάλτας.

ΝΩΡΙΤΕΡΑ

Μία πρώτη ομάδα επιβατών, αποτελούμενη από γυναίκες και παιδιά, κατέβηκε τη σκάλα του αεροσκάφους, έγραψε στο Twitter ο πρωθυπουργός της Μάλτας.

Όπως μεταδίδαμε νωρίτερα, το λιβυκό αεροσκάφος που πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση και στο οποίο σημειώθηκε αεροπειρατεία, προσγειώθηκε στη Μάλτα, στο αεροδρόμιο της Βαλέτα, με τους αεροπειρατές να ζητούν την απελευθέρωση του γιου του Καντάφι.

Οι διαπραγνατεύσεις των αρχών με τους αεροπειρατές, βρίσκονται σε εξέλιξη.

Το Airbus A320 της Afriqiyah Airways, με 118 επιβαίνοντες, πραγματοποιούσε εσωτερική πτήση. Οι δύο αεροπειρατές απείλησαν να το ανατινάξουν, σύμφωνα με τους Times of Malta .

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μουσκάτ έγραψε στο Twitter: «Ενημερώθηκα για πιθανή αεροπειρατεία σε εσωτερική λιβυκή πτήση που κατευθύνεται προς τη Μάλτα και λαμβάνονται έκτακτα μέτρα».

Keywords
Τυχαία Θέματα