Αχτσιόγλου και Τσακαλώτος ενημέρωσαν τους βουλευτές- Προβληματισμός στον ΣΥΡΙΖΑ

Τους βουλευτές των ΕΠΕΚΕ (Επιτροπές Παραγωγής και Παρακολούθησης Κοινοβουλευτικού Έργου) Οικονομίας και Εργασίας ενημέρωσαν για δύο περίπου ώρες οι υπουργοί Ευκλείδης Τσακαλώτος και Έφη Αχτσιόγλου.

Η συνάντηση που έγινε στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στον δεύτερο όροφο της Βουλής αφορούσε την πορεία των διαπραγματεύσεων

και τα ανοιχτά ζητήματα που βρίσκονται στο τραπέζι των συζητήσεων με τους θεσμούς. Από αρκετούς βουλευτές που συμμετείχαν στην ενημέρωση εκφράστηκε αγωνία και επισημάνθηκε η ανάγκη να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των πιο αδύναμων πολιτών που επλήγησαν περισσότερο από την οικονομική κρίση.

Η ενημέρωση των βουλευτών έγινε ενόψει του Eurogroup της 20ης Μαρτίου και της πορείας των διαπραγματεύσεων, «με στόχο να κλείσουν τα τεχνικά θέματα και να προχωρήσουν οι συζητήσεις για το χρέος». Οι δύο υπουργοί επανέλαβαν ότι θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα τα μέτρα και τα αντίμετρα και ταυτόχρονα θα εφαρμοστούν. Είναι χαρακτηριστική η φράση στελέχους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μέτρα, αντίμετρα και πρωτογενή πλεονάσματα βρίσκονται σε ισορροπία και εφαρμόζονται ταυτόχρονα».

Προβληματισμός και αγωνία

Ως προς το κλίμα στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αυτό περιγράφεται ως κλίμα προβληματισμού και ανησυχίας να γίνει εφικτό να ισοσταθμιστεί η αναδιανομή της δημοσιονομικής πολιτικής και να υπάρξει εφαρμογή βιώσιμου αναπτυξιακού σχεδίου. Ταυτόχρονα, όμως, χαρακτηρίζεται θετικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά προχωρούν μαζί μέτρα και αντίμετρα με τους οι βουλευτές σημειώνουν την ανάγκη να στηριχθούν τα πιο αδύναμα στρώματα και ταυτόχρονα να υπάρξει και αναπτυξιακή προοπτική.

«Αγωνιζόμαστε να υπάρξει μία βιώσιμη οικονομικά και κοινωνικά συμφωνία», ανέφεραν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα