Α. Σαμαράς: Σε κρίσιμη καμπή για τη χώρα και την οικονομία η ΔΕΘ

16:03 2/9/2014 - Πηγή: BankWars

Σε μια κρίσιμη καμπή για την ελληνική οικονομία θα πραγματοποιηθεί φέτος η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), δήλωσε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντηση που είχε στο Μέγαρο Μαξίμου με παραγωγικούς φορείς της Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο χρονοδιάγραμμα δανεισμού της χώρας αλλά και στα stress

tests των τραπεζών από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ), ερωτώμενος σχετικά με την αποκατάσταση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις.

“Πηγαίνω στη ΔΕΘ σε μια ξεχωριστή στιγμή, σε μια κρίσιμη καμπή για τη χώρα, την ελληνική οικονομία και βεβαίως τη Βόρεια Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη. Είναι μια κρίσιμη καμπή στην πορεία για τη σταθεροποίηση της κατάστασης και την έναρξη της διαδικασίας για την ανάκαμψη και την ανάπτυξη. Φέτος η έκθεση συμπίπτει με μια περίοδο όπου για τη χώρα ζυγίζονται πολλά πράγματα”, τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Αντώνης Σαμαράς, στην παρέμβαση του.

Σύμφωνα με το Newsit.gr, αρμόδια κυβερνητική πηγή τόνισε, εξάλλου, πως για πρώτη φορά όλοι ανεξαιρέτως οι παραγωγικοί φορείς της Θεσσαλονίκης ομονοούν στην προοπτική πώλησης του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών του ΟΛΘ, εκφράζοντας, σύμφωνα με πληροφορίες, πως όσο χρονίζει η συγκεκριμένη υπόθεση άπαντες καταγράφουν απώλειες. Στο Μέγαρο Μαξίμου παρευρέθησαν μεταξύ άλλων οι Υπουργοί, Σταμάτης, Καρασμάνης, Ορφανός, Βαρβιτσιώτης, Κεφαλογιάννη και Βούλτεψη.

Ο Α. Σαμαράς θα μιλήσει στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου, στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» στο πλαίσιο των εγκαινίων της 79ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα