Wilbur Ross: Έλληνες, ψηφίστε “ναι” – Καταστροφή το “όχι”

Για τον κίνδυνο να ξεσπάσει εκτεταμένη κοινωνική αναταραχή στην Ελλάδα προειδοποιεί ο μεγαλομέτοχος της Eurobank και αντιπρόεδρος της Τράπεζα Κύπρου.

“Η Ελλάδα βρίσκεται αντιμέτωπη με το ξέσπασμα μιας κοινωνικής αναταραχής άμεσα”, διαμηνύει,

σε συνέντευξή του στο πρακτορείο CNBC, ο Wilbur Ross, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης να προχωρήσει σε δημοψήφισμα και να επιβάλλει capital controls.

Όπως επισημαίνει, η κατάσταση στην Ελλάδα επιδεινώνεται, ειδικά μετά την επιβολή capital controls. Η κατάσταση μπορεί να γίνει όμως ακόμη χειρότερη, εάν οι Έλληνες αποφασίσουν να ψηφίσουν όχι στο δημοψήφισμα της Κυριακής 5 Ιουλίου. Εάν η τρέχουσα κατάσταση συνεχιστεί, θα ξεσπάσει κοινωνική αναταραχή και κανένας τουρίστας δεν θα θελήσει να έρθει στην Ελλάδα.

Εστιάζοντας στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, παραδέχεται πως υπάρχουν μεγάλες ουρές στα ΑΤΜs των ελληνικών τραπεζών, αλλά η κατάσταση δεν έχει βρεθεί εκτός ελέγχου. “Δεν ξέρω πως ο Αλέξης Τσίπρας και η κυβέρνησή του θα επιβιώσουν από όλη αυτή την κατάσταση. Είναι ειρωνεία: Η Ελλάδα που έφερε στον κόσμο τη δημοκρατία είναι η χώρα που θα μας οδηγήσει στο χάος”, καταλήγει.

Keywords
Τυχαία Θέματα