TechCrunch: το διεθνές blog τεχνολογίας έρχεται στην Αθήνα

Το TechCrunch, ένα από τα μεγαλύτερα blog τεχνολογίας στον κόσμο έρχεται στην Αθήνα στις 4 Ιανουαρίου σε συνεργασία με το Open Coffee, το γνωστό σημείο συνάντησης των ελληνικών startups.

Τη συζήτηση θα συντονίσουν οι Alexia Tsotsis, συντάκτρια του TechCrunch, Mike Butcher, υπεύθυνος σύνταξης στο Techcrunch

για την Ευρώπη και ο Νίκος Μπονάτσος, συνιδρυτής της Λέσχης Ελλήνων και Ελληνοαμερικάνων της Σίλικον Βάλεϊ και venture capitalist στην General Catalyst Partners.

Σε σχετικό άρθρο της, η ελληνικής καταγωγής Alexia Totsis αναφέρει ότι μια δεκαετία πριν δεν φαινόταν να υπάρχει κάποια δυναμική στον χώρο των ελληνικών startups στο κομμάτι της τεχνολογίας.

Αντιθέτως, παρατηρεί σήμερα ότι, σοβούσης της σοβαρής οικονομικής κρίσης και παρά την υψηλά ποσοστά ανεργίας σημειώνεται μια ιδιαίτερη κινητικότητα, με την ελληνική startup σκηνή να μετρά ήδη κάποια σημαντικά πετυχημένα παραδείγματα στο ενεργητικό της.

Σύμφωνα με την ίδια, ο στόχος αυτής της συνάντησης είναι πρώτα απ΄ όλα να φέρει κοντά σύσσωμη την ελληνική startup σκηνή, να συμβάλλει στην δικτύωση των μελών της και να αναδείξει καλά παραδείγματα προς μίμηση για την κοινότητα των startups.

Το ίδιο σκεπτικό φαίνεται να έχει και ο Νίκος Μπονάτσος, ο οποίος σε σχετικό του άρθρο στο opencoffee.gr, αναφέρεται στις θετικές εξελίξεις που βλέπει ο ίδιος στον χώρο των ελληνικών startups, σημειώνοντας ότι εφτά χρόνια πριν η επιχειρηματικότητα δεν αποτελούσε επιλογή για τους περισσότερους Έλληνες. Τώρα αυτό φαίνεται να αλλάζει σιγά-σιγά, γεγονός το οποίο θεωρεί εξαιρετικά θετικό θεωρώντας ταυτόχρονα ότι πρέπει να γίνουν ακόμη βήματα ώστε όλη η θετική ενέργεια και γνώση να μπουν στο δρόμο της υλοποίησης καλά δομημένων επιχειρηματικών ιδεών που θα κάνουν την διαφορά.

Το πρόγραμμα της συνάντησης είναι ιδιαίτερα πλούσιο με ένα μίγμα ομιλητών ιδιαίτερα ενδιαφέρον: ομιλητές από πετυχημένες ελληνικές startups, επενδυτικά σχήματα, μέλη του advisory board της Ελληνικής Ένωσης Νεοφυών Επιχειρήσεων και συνεργατικών χώρων εργασίας όπως το Colab θα πάρουν τον λόγο δίνοντας ο καθένας το δικό του ξεχωριστό στίγμα.

Το πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί, μέχρι στιγμής, ως εξής:

• 5.00pm – 5.15pm: Εναρκτήριες ομιλίες από Alexia Tsotsis (@alexia), συντάκτρια στο TechCrunch και Νίκο Μπονάτσο (@bonatsos), συνιδρυτή της Λέσχης Ελλήνων και Ελληνοαμερικανών της Σίλικον Βάλεϊ και venture capitalist στην General Catalyst Partners.

• 5.15pm – 6.00pm: Ομιλητές από πετυχημένες ελληνικές startups: Πάνος Παπαδόπουλος (BugSense), Αλέξης Πανταζής & Αιμίλιος Μάρκου (Hellas Direct), Νίκος Δρανδάκης (Taxibeat), Ξένιος Θρασυβούλου (People Per Hour). Συντονίστρια: Alexia Tsotsis.
• 6.00pm – 6.15pm: Διάλλειμμα
• 6:15pm – 7:00pm: Xτίζοντας το startup ¨”οικοσύστημα” : Σταύρος Μεσσίνης (CoLab & HSA), Γιώργος Κουτσογιαννόπουλος (HSIA, HSA & Helic), Διονύσιος Συνοδινός (Greece JS & InfoQ), Βασίλης Βατικιώτης (Ruby Euruko). Συντονιστής: Mike Butcher.
• 7:00pm – 7.15pm: Συζήτηση με τον Μάρκο Βερέμη (Upstream).
• 7:15pm – 8.00pm: Επενδυτικά σχήματα: Γιώργος Τζιραλής (Openfund), Βασίλης Θεοχαράκης (PJ Tech Catalyst), Σπύρος Τραχάνης (Odyssey), Δημήτρης Καλαβρός- Γουσίου (HackFwd). Συντονιστής: Νίκος Μπονάτσος

• 8:00pm – 10:00pm: Networking session (Συζήτηση- δικτύωση)

Σημειώνεται ότι η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό, ενώ για ένα δωρεάν ποτό υπάρχει και η προαιρετική επιλογή της εγγραφής μέσω Eventbrite.

Της Ελένης Νάτση

Πηγή φωτογραφίας: www.techcrunch.com

Keywords
Τυχαία Θέματα