Shelman: Πτώχευση αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας

Σε κατάσταση πτώχευσης με ημερομηνία παύσης πληρωμών την 30/06/2013, κηρύσσει με απόφασή του το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών την εταιρεία Shelman όπως γνωστοποιεί η εταιρεία με ανακοίνωσή της.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών

έκανε δεκτή την αίτηση πτώχευσης που είχε καταθέσει η εκπρόσωπος 65 εργαζομένων της Shelman, η εργατολόγος Κωνσταντίνα Φουντέα.

Η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγήσει σε πλειστηριασμό των στοιχείων ενεργητικού της εταιρείας (κινητή και ακίνητη περιουσία) με στόχο την ικανοποίηση των υποχρεώσεων των πιστωτών.

Η Shelman είχε αιτηθεί ένταξης στο άρθρο 99, ωστόσο, η υπαγωγή σε καθεστώς πτώχευσης γράφει τον επίλογο της προσπάθειας διάσωσης της βιομηχανίας ξυλείας. Σύμφωνα με τους επικεφαλής της εταιρείας, το οικονομικό αδιέξοδο προήλθε από την καθίζηση του κλάδου των κατασκευών, όπου ανήκει η αγορά της ξυλείας.

Όπως έχουν αναφέρει παλαιότερα, τα προϊόντα απομίμησης ξύλου-οι εισαγωγές τους εκτοξεύτηκαν τα τελευταία έξι χρόνια- και η αυξανόμενη κυριαρχία του αλουμινίου οδήγησαν τον όμιλο στο να μειώσει σημαντικά τις τιμές, παρότι το κόστος παραγωγής αυξήθηκε, γεγονός που προκάλεσε συσσωρευμένες ζημιές και υψηλά χρέη.

Ως αποτέλεσμα, τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παρέμενε ζημιογόνος παρά τις προσπάθειες αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της. Πέρυσι έκλεισε τη χρήση με ζημιές 28 εκατ. ευρώ, με τη διοίκηση να αναφέρει πως λόγω του δυσμενούς οικονομικού κλίματος δεν είναι εφικτή η αύξηση των ιδίων κεφαλαίων παρά μόνο με την έλευση στρατηγικού επενδυτή ή και με την κεφαλαιοποίηση τραπεζικών δανειακών υποχρεώσεων στα πλαίσια αναδιάρθρωσης των δανείων της εταιρείας και χρηματοδότησής της με κεφάλαιο κίνησης.

Τα συνολικά χρέη της εταιρείας υπολογίζεται ότι ξεπερνούν τα 140 εκατ. ευρώ.

Πηγή:www.capital.gr

Original article: Shelman: Πτώχευση αποφάσισε το Πρωτοδικείο της Αθήνας.

Keywords
Τυχαία Θέματα