SUPERLEAGUE: Νίκες Ολυμπιακού – ΟΦΗ – Κέρκυρας – Τα ματς της Κυριακής

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ 3-1

Οι πρωταθλητές επικράτησαν 3-1 της Νίκης Βόλου στο «Γ.Καραϊσκάκης» με σκόρερ τους Κασάμι (11΄), Διαμαντάκο (28΄), Αφελάι (32΄), ενώ για τους νεοφώτιστους το γκολ πέτυχε ο Σκούρτης στο 56΄.

Με οκτώ νεοαποκτηθέντες στο αρχικό σχήμα παρατάχθηκε ο Ολυμπιακός, καθώς από την περσινή ομάδα ξεκίνησαν μόνο οι Ρομπέρτο,

Εντινγκά, Ντομίνγκες.

Από τους νέους, οι τρεις συνδύασαν το επίσημο ντεμπούτο τους με γκολ. Στο 11΄ ο Κασάμι με μακρινό σουτ άνοιξε το σκορ, στο 28΄ ο Διαμαντάκος μετά από κόρνερ του Ντομίνγκες και αδράνεια της άμυνας έγραψε το 2-0 και στο 32΄ ο Ιμπραϊμ Αφελάι, πάλι με δημιουργό τον «Τσόρι», έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Ταμπάκη.

Στο 56΄ με μια εξαιρετική ατομική προσπάθεια, ο Σκούρτης «άδειασε» Παπαδόπουλο και Αμπιντάλ και στη συνέχεια πλάσαρε υποδειγματικά τον Ρομπέρτο, μειώνοντας σε 3-1.

Ενα ιστορικό γκολ, καθώς είναι το πρώτο της Νίκης Βόλου στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία, μετά από 48 χρόνια.

Γενικά στο β΄ ημίχρονο ο Ολυμπιακός έβγαλε το πόδι από το γκάζι ενώ χρησιμοποιήθηκε και ο Μπενίτες μολονότι βρίσκεται μόλις μία εβδομάδα στην Ελλάδα.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ντομίνγκες, Παπαδόπουλος – Σκούρτης, Γιαννιτσάνης, Νικλητσιώτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μίτσελ): Ρομπέρτο, Ελαμπντελαουί, Αμπιντάλ, Μποτία (46΄ Παπαδόπουλος), Μαζουάκου, Εντινγκά, Κασάμι, Ντομίνγκες, Ντοσεβί, Αφελάι (60΄ Γκαζαριάν), Διαμαντάκος (70΄ Μπενίτες).

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ (Βίλιαν Φλουτ): Ταμπάκης, Μαρινάκης, Σωτηράκος, Ιβενς, Μαχλελής, Μέτσε, Λάουξ, Μουζακίτης (46΄ Κοτσαρίδης), Νικλητσιώτης, Γιαννιτσάνης, Σκούρτης.

OΦΗ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ 1-0 με γκολ του Πετρόπουλου στο 92′

Με γκολ του Πετρόπουλου στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων, ο ΟΦΗ κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Παναιτωλικού και να τον νικήσει στο Ηράκλειο 1-0 για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Σε ένα μετριότατο παιχνίδι και μέσα στη ζέστη, οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στο α’ ημίχρονο, ωστόσο δεν κατάφεραν να αξιοποιήσουν τις όποιες ευκαιρίες δημιούργησαν. Στα αξιοσημείωτα, το πρώτο τάιμ άουτ στην ιστορία του ελληνικού ποδοσφαίρου, που δόθηκε στο 27ο λεπτό για να δροσιστούν οι παίκτες.

Χαμένες πήγαν οι όποιες ευκαιρίες δημιουργήθηκαν και στο β΄ ημίχρονο, με κορυφαία το τετ-α-τερ του Καπέλ με τον Λορία στο 50′. Και έπρεπε να έρθει το 92ο λεπτό, για να «πάρει φωτιά» το «Γεντί Κουλέ».

Ο Πετρόπουλος ελίχθηκε στην περιοχή και με σουτ έδωσε τη νίκη στην ομάδα του, με τον προπονητή Τζενάρο Γκατούζο να αποβάλεται για τον τρόπο που το πανηγύρισε.

ΔΙΑΙΤΗΤΣ: Τριτσώνης

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Περογαμβράκης – Μαλεζάς, Παπουτσογιαννόπουλος

ΟΦΗ (Τζενάρο Γκατούζο): Λόρια, Τριποτσέρης, Αντελέγιε, Ραζάκ, Αρτόλα (71′ Λαμπρόπουλος), Μεϊτέ, Μακρής, Στάθης, Μιλιάζες (81′ Κουτσιανικούλης), Πετρόπουλος, Περογαμβράκης.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Μάκης Χάβος): Μπρακάλι, Κουτρουμάνος, Κέβιν Μαρτίνες, Κούσας, Κόρμπος, Άλβες, Καπέλ, Μαλεζάς, Νίκολας Μαρτίνες (92′ Θεοδωρίδης), Μύγας (46′ Καλογέρης), Παπουτσογιαννόπουλος (63′ Ρουμπουλάκου).

ΚΕΡΚΥΡΑ – ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ 2-1

Με τέρματα των Ναγιάρ (16΄) και Καϊκούτ (27΄), η Κέρκυρα νίκησε στην έδρα της 2-1 τον Πανθρακικό, στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας. Για τους φιλοξενούμενους μείωσε ο Ιγκόρ στο 62′.

Σαφώς καλύτερη η Κέρκυρα κατάφερε να προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο απέναντι σε έναν κακό Πανθρακικό.

Στο 16′ ο Σεμπάσταν Ναγιάρ πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ το πρώτο γκολ του νέου πρωταθλήματος και στο 27′ και σε σέντρα του Χαβίτο ο Καϊκούτ με κεφαλιά διπλασίασε τα τέρματα.

Οι φιλοξενούμενοι βελτιώθηκαν στην αρχή του β’ ημιχρόνου και κατάφεραν να μειώσουν στο 62′ με δυνατό σουτ του Ιγκόρ, αλλά πέραν αυτού… ουδέν! Το ματς κύλησε στα μέτρα των γηπεδούχων, που έτσι ξεκίνησαν με νίκη τη νέα σεζόν.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάνταλος

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Ζορμπάς – Καρντόσο

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γρηγορίου): Σέτκους, Μαραγκός, Βενέτης, Ναγιάρ, Καϊκούτ, Ρόχας (79′ Ζορμπάς), Γκόμες, Καρντόσο, Χαβίτο (88′ Ντιμιτρόφσκι), Ομπράντοβιτς (65′ Ντιόγκο), Κανακούδης.

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μάντζιος): Φερναντές, Τζάνης, Κάσες (46′ Ντιγκινί), Σερφά, Εμπόου, Μπαϊκαρά, Τσουμάνης (61′ Μορένο), Ιγκόρ, Παπαγεωργίου, Τσιανταφυλλάκος (74′ Χασομέρης), Λαδάκης.

Κυριακή, 24 Αυγούστου 2014

Ατρόμητος-Πλατανιάς (19:15, NS3)

Βέροια – Skoda Ξανθή (19:15, NS7)

ΠΑΟΚ-Καλλονή (19:15, NS2)

ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης (19:15, NS4)

Λεβαδειακός-Παναθηναϊκός (21:30, NS1)
Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2014

Πανιώνιος-Εργοτέλης (21:30, NS1)

ΠΗΓΗ: in.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα