SOS από τους Έλληνες εξαγωγείς για Κύπρο – Να βρεθεί άμεση λύση για τις τράπεζες

«Οι εξελίξεις στην Κύπρο δημιουργούν προβληματισμό και ανησυχία στους Έλληνες Εξαγωγείς. Ήδη από τις ελληνικές εξαγωγές «λείπουν» 60 εκατ. ευρώ, λόγω της μείωσης των εξαγωγών το 2012 και κάθε μείωση της αγοραστικής δύναμης των Κύπριων καταναλωτών το 2013, θα προκαλέσει νέες πιέσεις», προειδοποίησε η πρόεδρος του ΠΣΕ, Χριστίνα Σακελλαρίδη.
Υπογράμμισε ακόμη την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση

και στο θέμα των θυγατρικών των κυπριακών τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα και μέσω των οποίων διενεργείται μεγάλο μέρος συναλλαγών που αφορά το διμερές εμπόριο Ελλάδας-Κύπρου.

Παγιδευμένες στην Κύπρο είναι πλέον οι καταθέσεις χιλιάδων ελληνικών εξαγωγικών, αλλά και εγχώριων εταιρειών οι οποίες αναγκαστικά «κουρεύονται» μετά την απίστευτη απόφαση του Eurogroup τα ξημερώματα του Σαββάτου.
‘Οπως αναφέρει ρεπορτάζ του newmoney, τα ποσά που είχαν κατατεθειμένα οι ελληνικές εταιρείες στην Κύπρο δεν μπορούν να υπολογιστούν με ακρίβεια όπως εκτιμάται ότι υπερβαίνουν τα πέντε δισ. ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι χάνουν άμεσα περίπου 500.000.000 ευρώ!

Του μέτρου του κουρέματος των κατεθέσεων δεν εξαιρούνται ούτε οι θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών που είναι εγκαταστημένες στην Κύπρο.
Οι ελληνικές τράπεζες στην Κύπρο, παρόλο που είναι ανώνυμες εταιρείες, υπάγονται και ελέγχονται από την Κεντρική Τράπεζα του νησιού.

Keywords
Τυχαία Θέματα