Roberto Cavalli: Απολύσεις και περιορισμός δαπανών

Ο ιταλικός οίκος μόδας Roberto Cavalli ανακοίνωσε σήμερα την αποχώρηση του διευθυντή δημιουργικού, του Νορβηγού Πέτερ Ντούντας, ο οποίος ήταν στη θέση αυτή τους τελευταίους 18 μήνες, και μια μεγάλη αναδιάρθρωση του ομίλου με την κατάργηση 200 θέσεων εργασίας.

Δεν έχουν περάσει ούτε τρεις μήνες από τον διορισμό του στη θέση του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου του οίκου μόδας, και ο

Τζιαν Τζιάκομο Φεράρις θέλει να περιορίσει τις δαπάνες κατά 30 εκατομμύρια ευρώ, “να επαναφέρει την εταιρία στην κερδοφορία έως το 2018 και να διασφαλίσει σταθερές προοπτικές για την ανάκαμψη της εταιρίας”, τόνισε σε ανακοίνωση.

Η αποχώρηση του νορβηγού σχεδιαστή γίνεται στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης της εταιρίας.

Εκτός από την κατάργηση περίπου 200 από τις 672 θέσεις εργασίας, η αναδιάρθρωση μεταφράζεται με το κλείσιμο της έδρας του στυλιστικού τμήματος του Μιλάνου και τη μεταφορά όλων των λειτουργιών στο Οσμάνορο, κοντά στη Φλωρεντία. Προβλέπεται επίσης το κλείσιμο ή η μετεγκατάσταση καταστημάτων και μια ορθολογική οργάνωση της παραγωγής και της υλικοτεχνικής υποδομής.

“Η βιομηχανία της μόδας περνά δύσκολους καιρούς λόγω της μεγάλης μείωσης της κατανάλωσης σε ορισμένες σημαντικές αγορές και μιας σημαντικής μεταμόρφωσης που παρατηρείται στις δυναμικές του τομέα”, εξηγεί ο Φεράρις.

“Σε αυτές τις συνθήκες, οι σημαντικές εταιρίες με ένα ‘επιχειρηματικό πρότυπο’ και μια αποδοτική οργάνωση, θα πρέπει ακόμη να επιβιώσουν. Σύμφωνα με την ανάλυσή μου για τον όμιλο, πιστεύω ότι ο Cavalli διαθέτει ό,τι είναι απαραίτητο για να πετύχει, αλλά οι δαπάνες πρέπει να είναι σύμφωνες με τον κύκλο εργασιών και αυτός είναι ο στόχος που θέλουμε να πετύχουμε”.

Ο όμιλος είχε ανακοινώσει ήδη την αποχώρηση του διευθυντή δημιουργικού Πέτερ Ντούντας, ο οποίος διορίστηκε τον Μάρτιο του 2015 διαδεχόμενος τον 75χρονο Ρομπέρτο Καβάλι.

“Η κολεξιόν άνοιξη-καλοκαίρι 2017 που παρουσιάστηκε στις 21 Σεπτεμβρίου κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Μόδας του Μιλάνου ήταν η τελευταία που σχεδιάστηκε από τον Πέτερ Ντούντας για τον οίκο Roberto Cavalli. Σε αυτή τη διαδικασία μετάβασης και μετασχηματισμού, η στυλιστική ομάδα της φίρμας θα συνεχίσει να σχεδιάζει τις συλλογές”, υπογράμμισε ο Φεράρις, διευκρινίζοντας ότι το όνομα του νέου διευθυντή δημιουργικού θα ανακοινωθεί εν ευθέτω χρόνω.

Πριν αναλάβει τη θέση αυτή, ο Ντούντας ήταν συνεργάτης του Ζαν-Πολ Γκοτιέ και του Κριστιάν Λακρουά, είχε επί επτά χρόνια την καλλιτεχνική διεύθυνση του οίκου Emilio Pucci, θυγατρικού του ομίλου LVMH, ενώ είχε ήδη συνεργαστεί με τον Ρομπέρτο Καβάλι μεταξύ 2002 και 2005.

Keywords
Τυχαία Θέματα