Probank: Ενδείξεις εμπλοκής στην ανακεφαλαιοποίηση

Την Παρασκευή λήγει η προθεσμία που έχουν θέσει οι ελληνικές αρχές και η τρόικα στην Probank για την συγκέντρωση των απαραίτητων κεφαλαίων στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης της.

Παρά το γεγονός ότι συνεχίζει να υφίσταται το ενδιαφέρον τριών funds για την κάλυψη των 220 εκ. ευρώ της αύξησης κεφαλαίου,

εν τούτοις οι επενδυτές φαίνεται πως ζητούν πρόσθετες εξασφαλίσεις για την κάλυψη μέρους των μη εξυπηρετούμενων δανείων και των δανείων που έχουν ρυθμιστεί από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας. Η απαίτηση κρίνεται εξωπραγματική και πολύ δύσκολα θα γίνει δεκτή καθώς παραβιάζει τους κανόνες ανακεφαλαιοποίησης.

Υπό αυτές τις συνθήκες το πιθανότερο είναι να μην μπορέσει η τράπεζα να καλύψει την αύξηση που απαιτείται για να παραμείνει αυτόνομη, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται κάποια έκπληξη.

Στη περίπτωση που δεν προχωρήσει το ενδιαφέρον των επενδυτών, η Probank θα σπάσει σε good και bad bank και θα υπάρξει διαγωνισμός διεκδίκησης του καλού κομματιού της τράπεζας στον οποίο αναμένεται να εκδηλώσουν ενδιαφέρον όλες οι συστημικές τράπεζες.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σε αυτή την περίπτωση θα έχουν προβάδισμα η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα.

Keywords
Τυχαία Θέματα