OWIWI: Προσλήψεις και διαχείριση προσωπικού με ONLINE GAMES

19:53 4/1/2015 - Πηγή: BankWars
Ενα περίεργο όνομα, ένας περίεργος τίτλος, μια ταχύτατα αναπτυσσόμενη και πολλά υποσχόμενη startup και το όραμα της να σας κάνουν να δείτε τα παιχνίδια σοβαρά. Γίνεται;

Και όμως. Η Owiwi, είναι μια νέα εταιρεία, αποτελούμενη από 4 άτομα, τους δύο συνιδρυτές Αθηνά Πολίνα Ντόβα και Ηλία Βαρθολομαίο,τον προγραμματιστή της ομάδας Χριστόφορο Λουτζάκη και τον ψυχολόγο PhDc Κωνσταντίνο Περρωτή.

Η Owiwi με ένα πρωτοποριακό

εργαλείο αξιολόγησης στελεχών αλλά και υπαλλήλων, χρησιμοποιεί ένα interface παιχνιδιού για να αξιολογήσει μελλοντικούς υπαλλήλους μέσα απο διαφορετικά σενάρια που προβλέπουν φυσικές συμπεριφορές του χρήστη. Η κάθε ζώνη μέσα στον χάρτη του παιχνιδιού αντιπροσωπεύει και απο μια δεξιότητα (soft skills) που μετράται.

Το παιχνίδι εξελίσσεται ανάλογα με τις επιλογές του παίκτη με αποτέλεσμα να μετράται και να αποκαλύπτονται ο αληθινός εαυτός και τα πραγματικά κίνητρα του υποψηφίου.

Στο τέλος του παιχνιδιού ένα αναλυτικό balance scorecard φτάνει στα χέρια του εκάστοτε μάνατζερ, το οποίο περιέχει μέτρηση και καταγραφή των soft skills.

Ορισμένες απο τις δεξιότητες που υπάρχουν στο πλάνο για το τελικό προιόν είναι οι εξής: ηγεσία, ομαδικό πνεύμα, επικοινωνία, διαχείριση χρόνου, διαχείριση κρίσεων, κριτική σκέψη, επίτευξη στόχων, αυτοπεποίθηση.

Ακολουθεί το δημοσίευμα στο Πρώτο Θέμα

Keywords
Τυχαία Θέματα