Mόντι: Η Μέρκελ να πει την αλήθεια στους Γερμανούς – Κερδίζουν από τις διασώσεις

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι προέτρεψε σήμερα την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ να “διδάξει” στους Γερμανούς τα οφέλη που θα έχουν αν σταθούν στο πλευρό των πιο αδύναμων μελών της ευρωζώνης.

 Ως η ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης, η Γερμανία είναι ο βασικός χρηματοδότης των πακέτων διάσωσης των αδύναμων μελών. Τα τελευταία τρία χρόνια όμως οι Γερμανοί ψηφοφόροι εμφανίζονται ολοένα και πιο ανήσυχοι από τις διαδοχικές συμφωνίες δανεισμού της Ελλάδας,

της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας.

  “Είναι πολύ σημαντικό (…) η καγκελάριος Μέρκελ να υιοθετήσει, όποτε είναι απαραίτητο, μια σθεναρή παιδαγωγική προσέγγιση απέναντι στην εγχώρια κοινή γνώμη: θα έπρεπε να πει αυτό που είπε πρόσφατα, ότι αυτό που βοηθά την Ελλάδα μας βοηθά όλους”, είπε ο Μόντι.

  Οι δηλώσεις του Ιταλού πρωθυπουργού έγιναν μετά τη συνάντηση που είχε στη Λιόν με τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ. Πρόσθεσε μάλιστα ότι ο Γάλλος πρόεδρος συμφώνησε με την άποψή του. “Η αποκατάσταση της τάξης στην ευρωζώνη θα ωφελήσει όλες τις ευρωπαϊκές χώρες”, φέρεται να είπε ο Ολάντ.

 Αναφερόμενος στην Ελλάδα και στις συνεχιζόμενες φήμες περί διαγραφής του χρέους της χώρας, ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε ότι “σίγουρα θα υπάρξουν άλλα βήματα” στις προσπάθειες των Ευρωπαίων να βοηθήσουν, αλλά δεν θέλησε να γίνει πιο συγκεκριμένος.

Keywords
Τυχαία Θέματα