Merkel: Η συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας δεν έχει αποδώσει το επιθυμητό αποτέλεσμα – Χρειάζεται πολλή δουλειά

Στο πιο πρόσφατο εβδομαδιαίο μήνυμά της, η Angela Merkel υποστήριξε πως η συμφωνία που υπεγράφη, την άνοιξη, μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας δεν έχει αποδώσει ακόμη το επιθυμητό αποτέλεσμα, συμπληρώνοντας πως “πρέπει να γίνει ακόμη πολλή δουλειά”.

“Δυστυχώς δεν έχουμε φτάσει ακόμη στο επιθυμητό σημείο. Η συμφωνία έχει ως σκοπό να μειώσει την εισροή μεταναστών στο ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά δεν είμαι ικανοποιημένη με τη μέχρι τώρα πρόοδο”, είπε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, όπως μεταδίδει

το www.tagesschau.de.

Ωστόσο, η εν λόγω συμφωνία μπορεί να χρησιμεύσει σαν ένα καλό παράδειγμα για τη σύναψη συμφωνιών με χώρες της Βόρειας Αφρικής, όπως η Λιβύη, η Τυνησία και η Αίγυπτος, αν και η κατάσταση στη Λιβύη παραμένει ασταθής.

Ολοκληρώνοντας η Merkel υπογράμμισε τη σημασία της διενέργειας ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης, αλλά και αποκάλυψε τα σχέδιά της για ταχεία επίλυση, έως τα τέλη του 2017, της πολιτικής κατάστασης σε Λιβύη και Αφγανιστάν, εξέλιξη που θα συμβάλει, σύμφωνα με την καγκελάριο, στη μείωση των προσφυγικών ροών.

Keywords
Τυχαία Θέματα