MEGA: Ζητάει από τις τράπεζες να ξεμπλοκάρουν λογαριασμούς για να πληρώσει δώρο Πάσχα

Kρίσιμα είναι τα επόμενα 24ωρα για το Mega Channel, καθώς εάν δεν μπουν κάποια χρήματα στα ταμεία της εταιρείας, τότε θα είναι πολύ δύσκολο να συνεχιστεί η εύρυθμη λειτουργία του καναλιού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες η Τηλέτυπος Α.Ε. έστειλε επιστολή στις τράπεζες με τις οποίες έχει συνάψει ομολογιακό δάνειο με την οποία ζητά να ξεμπλοκάρει ποσό περίπου 800.000 ευρώ από τους δεσμευμένους λογαριασμούς, ώστε να πληρωθεί

το δεύτερον δεκαπενθήμερο του Μαρτίου και το δώρο του Πάσχα.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι στην επιστολή η εταιρεία υπογραμμίζει τις ποινικές συνέπειες που θα υπάρξουν σε περίπτωση της μη καταβολής του δώρου Πάσχα, χαρακτηρίζοντας ταυτόχρονα «αδικαιολόγητη» και «αιφνιδιαστική» τη δέσμευση των λογαριασμών. Επισημαίνεται παράλληλα ότι η δέσμευση των λογαριασμών στερεί ταμειακή ρευστότητα από την εταιρεία, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε φορολογικές και ασφαλιστικές υποχρεώσεις, αλλά ούτε καν μισθολογικές.

Υπό αυτές τις συνθήκες η εταιρεία ζητά να αποδεσμευτούν τα 800.000 ευρώ για να καταβληθούν στο προσωπικό μέσω του λογαριασμού μισθοδοσίας τους το δεύτερο 15ημερο του Μαρτίου και το δώρο Πάσχα.

Το Euro2day.gr επικοινώνησε με μια από τις εμπλεκόμενες τράπεζες και η απάντηση που έλαβε ήταν «ουδέν σχόλιο».

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως υπάρχουν φωνές μέσα στο Μεγάλο Κανάλι που υποστηρίζουν πως μεγάλο μέρος της ευθύνης για την μη καταβολή των δεδουλευμένων έχει ο Φώτης Μπόμπολας, ο ένας εκ των τριών βασικών μετόχων. Και αυτό διότι στο μέσα Μαρτίου ο όμιλος Μπόμπολα με μία αιφνιδιαστική κίνηση μέσω της εταιρείας παραγωγής ταινιών Άνωση που ελέγχει η Πήγασος εξέδωσε διαταγή πληρωμής κάνοντας άμεσα απαιτητά από το Mega όλα τα τιμολόγια έκδοσης του Τηλέτυπου για αγορές ταινιών που είχε εκχωρήσει στην ABC Factors.

Η ενέργεια αυτή του ομίλου Μπόμπολα είχε ως αποτέλεσμα να μπλοκαριστούν όλοι οι λογαριασμοί του τηλεοπτικού σταθμού, το οποίο βρέθηκε ξαφνικά χωρίς ρευστότητα. Όπως ισχυρίζονται οι ίδιες πηγές, εάν δεν είχε προβεί σε αυτή την κίνηση ο όμιλος Μπόμπολα, η Τηλέτυπος θα είχε κάποια διαθέσιμα για να καλύψει τουλάχιστον τους μισθούς των εργαζομένων.

Να σημειωθεί ότι πριν λίγες ημέρες έγινε γνωστό ότι οι τράπεζες (Πειραιώς, Alpha, Eurobank, Εθνική) κατήγγειλαν το ομολογιακό δάνειο της εταιρείας Τηλέτυπος, ύψους 98 εκατ. ευρώ, του οποίου το σημερινό υπόλοιπο διαμορφώνεται στα 88 εκατ. ευρώ. Σε ανάλογη κίνηση είχε προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα και η Τράπεζα Πειραιώς, καταγγέλλοντας διμερές δανείου, ύψους 11 εκατ. ευρώ.

Οι τελευταίες δραματικές εξελίξεις έχουν οδηγήσει τον τηλεοπτικό σταθμό σε δεινή θέση και ανά πάσα στιγμή μπορεί να οδηγηθεί σε κατάρρευση.

euro2day

Keywords
Τυχαία Θέματα