Hellenic Sea Ways: Ελληνο-ιταλικός πόλεμος με διαιτητή την Τράπεζα Πειραιώς

Άλλο ένα επεισόδιο στο σήριαλ της κόντρας του μεγαλομετόχου της HSW Ομίλου Grimaldi με τη διοίκηση της εταιρείας.

Με ενδιαφέρον αναμένουν οι εμπλεκόμενες πλευρές την έκτακτη Γενική Συνέλευσης της Hellenic Sea Ways σήμερα το μεσημέρι, καθώς έχει περάσει ένας περίπου μήνας από την κατάθεση των δεσμευτικών προσφορών για το ποσοστό που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς στην HSW.Ωστόσο
απόφαση δεν υπάρχει ως αναμενόταν καθώς αναμφοσβήτητα τον τελευταίο λόγο θα τον έχει η νέα διοίκηση της Τραπέζης Πειραιώς υπό τον Χρήστο Μεγάλου.

Η Τράπεζα Πειραιώς θα πρέπει να συνυπολογίσει, όπως αναφέρουν γνώστες των ακτοπλοϊκών θεμάτων, το πώς θα διαμορφωθεί ο ακτοπλοικός χάρτης συνολικά. Άλλωστε η Τράπεζα με έμμεσο (ενέχυρα, ομολογιακό δάνειο, δανεισμό κτλ) ή άμεσο τρόπο (μετοχική συμμετοχή) έχει λόγο και στους άλλους μεγάλους του κλάδου, την ΑΝΕΚ και την Attica.

Ο Όμιλος Γριμάλντι ζητά να καταλογιστούν ευθύνες στην νυν διοίκηση, καταλογίζοντάς της: “Την πώληση του πλοίου HIGHSPEED 6 έναντι 19,65 εκατ. ευρώ χωρίς την προηγούμενη ενημέρωση της εταιρείας μας και παρά την ύπαρξη εξωδίκου προς το δ.σ. της εταιρείας”, “την απραξία της διοίκησης για τον έλεγχο και κατανομή ευθυνών και τη λήψη αναγκαίων δικαστικών μέτρων για υπερβάσεις μετασκευών του Νήσος Σάμος”, και την “αξιολόγηση και εξηγήσεις του δ.σ. για τα πραγματικά (σ.σ. υπογραμμίζεται η λέξη) αποτελέσματα της HSW από την ανάληψη των καθηκόντων του νέου δ.σ. έως σήμερα”.Οι Ιταλοί αμφισβητούν επίσης την οικονομική πορεία και τα αποτελέσματα που εμφάνισε η Hellenic και θέλουν νέα διοίκηση. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Αγαπητός, κατά την παρουσίαση νέου αποκτήματος της εταιρείας του Νήσος Σάμος το οποίο δρομολογείται στη γραμμή Πάρος Νάξος Σαντορίνη, έστειλε σαφές μήνυμα στην Ιταλική πλευρά. Δήλωσε ότι “τα στοιχεία μιλούν από μόνα τους και δείχνουν ότι η εταιρεία πάει από το καλό στο καλύτερο”.Η HSW, μετά την αναδιάρθρωση των δανείων το 2015 και έπειτα από 4 χρόνια ζημιών, πέρασε το 2016 σε λειτουργική κερδοφορία, εμφανίζοντας EBITDA 24,6 εκατομμυρίων ευρώ. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα στόλο με 18 συμβατικά και ταχύπλοα πλοία και προσεγγίζει 35 προορισμούς στη νησιωτική και ηπειρωτική Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα