H εξωτερική πολιτική του… Survivor

Κόντρα ξέσπασε ανάμεσα στον ΣΚΑΙ και τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά, με τον δεύτερο να καταγγέλλει προσυνεννοήσεις για τη συνέντευξη που παραχώρησε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και τον Αλέξη Παπαχελά ο Τούρκος Πρόεδρος Ερντογάν.

Ο Κοτζιάς έκανε λόγο για παρέμβαση του Τούρκου παραγωγού Ατζούν Ιλιτζαλί για την αποκλειστική συνέντευξη στον ΣΚΑΪ, παραγνωρίζοντας το γεγονός ότι ο Τούρκος Πρόεδρος έχει παραχωρήσει στο δημοσιογράφο και διευθυντή της εφημερίδας «η Καθημερινή» τουλάχιστον άλλες τέσσερις συνεντεύξεις στο παρελθόν, όπως

σημειώνει ο ΣΚΑΙ.

Ο κ. Κοτζιάς σημείωσε πως «η μοναδική αλλαγή που υπήρξε στο πρόγραμμα Ερντογάν ήταν η συνέντευξη που είχε συμφωνήσει να δώσει στο ΑΜΠΕ και τελικά έδωσε στον ΣΚΑΪ. Γιατί έδωσε συνέντευξη στον ΣΚΑΪ; Γιατί ο διευθυντής επικοινωνίας του ο οποίος είναι Τούρκος (σ.σ ο Ατζούν Ιλιτζαλί), συνεργάζεται με τον ΣΚΑΪ για το reality «Survivor»…»

Ο Υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στην Διαρκή επιτροπή Εθνικής Άμυνας και εξωτερικών υποθέσεων της Βουλής σημείωσε αναφορικά με την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου στη χώρα μας πως «Υπήρξε μια μετακίνηση, δεν λέω σεισμική, ανάμεσα στις απόψεις που εξέφρασε πριν έρθει και σε αυτά που είπε έπειτα από δύο ημέρες στην Ελλάδα».

Ο κ. Κοζτιάς σημείωσε επίσης «εμείς υπηρετούμε τη χώρα δεν βγάζουμε το συναισθηματικό μας άχτι. Συνομιλήσαμε με τον Ερντογάν γιατί είναι ο μόνος που ασκεί εξουσία στην Τουρκία και θα κρατήσει σταθερές σε όσα πει. Ποιος έφτιαξε την ευκαιρία της συνάντησης με τον Ερντογάν; Θα δούμε στο μέλλον εάν η ευκαιρία πήγε χαμένη. Η επίσκεψη Ερντογάν σήμερα δεν έχει καμία σχέση με τα παρατράγουδα που έλαβαν χώρα το 2004».

Κανέλλη: Αφελές να πιστεύει κανείς ότι ο Ερντογάν έθεσε θέμα Λωζάννης λόγω… ΣΚΑΪ

Από την πλευρά του ΚΚΕ η κυρία Λιάνα Κανέλλη αντέκρουσε τα επιχειρήματα του κ. Κοτζιά περι ανατροπής του προγράμματος λόγω ΣΚΑΪ. Αναλυτικά η βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε κατά την τοποθέτησή της: « Μας είπατε ότι το θέμα προέκυψε από μια αθέτηση της συμφωνίας αναφορικά με το αν θα έδινε συνέντευξη στο ΑΠΕ. Συγγνώμη που σας το λέω αλλά είναι αφελές να το πιστέψει κάποιος για τον Τούρκο πρόεδρο ότι ήγειρε θέμα Λωζάννης επειδή πήρε την συνέντευξη ο Παπαχελάς και ο ΣΚΑΪ και δεν θα το έθετε αν η συνέντευξη δινόταν στο ΑΠΕ» είπε η βουλευτής του ΚΚΕ ενώ πρόσθεσε ότι τα σοβαρότερα θέματα τέθηκαν στο Προεδρικό Μέγαρο. «Τα σοβαρότερα τον θεμάτων με μετάδοση που έδινε η ΕΡΤ έγιναν σε συνθήκες Survivor» σχολίασε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα