Foodlink: Νέα επένδυση ύψους 700 χιλ. ευρώ

13:30 5/7/2017 - Πηγή: BankWars

Στα πλαίσια των νέων τάσεων logistics και με στόχο την από κοινού ανάπτυξη τόσο της FDL, όσο και των πελάτων της, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η ολοκαίνουργια εγκατάσταση στην αποθήκη της Foodlink, στην περιοχή της Μάνδρας. Η νέα εγκατάσταση αποτελεί μια επένδυση της Foodlink σε ραφοπάταρα ύψους επτακοσίων χιλιάδων ευρώ (700.000€). Η κίνηση αυτή οφείλεται

στις επαυξανόμενες ανάγκες των καταναλωτών και κατ’ επέκταση των εταιρειών για περισσότερα διαφορετικά προϊόντα σε μικρότερες ποσότητες, σε συνδυασμό με την άνθηση του e-commerce. H Foodlink, με γνώμονα τις νέες τάσεις στο κλάδο των logistics για μεγαλύτερη εκμετάλλευση του ωφέλιμου χώρου των εγκαταστάσεων, εκμεταλλεύεται πλέον ολοένα και περισσότερο το ύψους των αποθηκών της, υιοθετώντας μια μορφή πολυ-αποθήκης, με πολλούς εναλλακτικούς τρόπους αποθήκευσης σε μια μόνο εγκατάσταση. Ένα σημαντικό πλεονέκτημα της επιπλέον καθετοποίησης των χώρων της αποθήκης είναι ότι παρέχεται στο εργατικό προσωπικό μια πιο ευέλικτη διεκπεραίωση παραγγελιών, με πιο εύκολη πρόσβαση σε περισσότερες θέσεις, αυξάνοντας το warehouse productivity.

Συγκεκριμένα, η κατασκευή με τα ραφοπάταρα καλύπτει 3.000m2 και περιέχει 14.500 θυρίδες (θέσεις bins). Για την τριώροφη αυτή κατασκευή, χρησιμοποιήθηκαν 13.200 μέτρα γαλβανισμένης λαμαρίνας. Καθημερινά, διακινούνται από τη νέα αυτή κατασκευή 2.500 διαφορετικοί κωδικοί προϊόντων, εξυπηρετώντας μια πληθώρα αποθετών του κλάδου του λιανεμπορίου και της τεχνολογίας, όπως οι Wind, Public, Forthnet-Nova, Δαμκαλίδης κ.ά.

Ο Όμιλος FDL πρωτοτυπώντας, πέραν της χρηστικότητας της επένδυσης, φρόντισε να δώσει ένα πιο χαρούμενο τόνο σε μια καθ’ όλα κλασσική αποθήκη, μετατρέποντάς την σε ένα «fun place to work», με πολύ δημιουργικότητα και φαντασία. Το αποτέλεσμα της επένδυσης κάνει την αποθήκη της Foodlink μοναδική στο είδος της σε όλη την Ελλάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα