Eurobank: Συνεργασία με την Accenture για θυγατρικές του εξωτερικού

Tο Digital Transformation προωθεί στις θυγατρικές της σε Ρουμανία, Βουλγαρία, Σερβία και Ουκρανία, η Eurobank, υιοθετώντας Νέες Πλατφόρμες Υποδομών και Μοντέλο Εξυπηρέτησης Πληροφορικής σε συνεργασία με την Accenture, στο πλαίσιο μιας 10ετούς συμφωνίας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, η Eurobank, προκειμένου να βελτιστοποιήσει

τις τεχνολογικές της λειτουργίες και να προχωρήσει σε ψηφιακή μετάβαση, υιοθετεί μια νέα τεχνολογική πλατφόρμα, που θα της παρέχει η Accenture, στο πλαίσιο 10ετούς συμφωνίας συνεργασίας, για τις θυγατρικές της στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία, τη Σερβία και την Ουκρανία. Η συμφωνία αφορά υπηρεσίες Infrastructure as a Service (IaaS) οι οποίες θα υποστηρίζουν τις βασικές λειτουργίες των τεσσάρων θυγατρικών εξωτερικού του ομίλου Eurobank, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων και βασικά τραπεζικά προϊόντα όπως, καταθέσεις και δάνεια, online banking, επεξεργασία συναλλαγών και υπηρεσίες χρεωστικών και πιστωτικών καρτών.

Με αυτή τη συνεργασία, η Eurobank και η Accenture ενδυναμώνουν την μακρόχρονη στρατηγική συνεργασία τους στο χώρο των Υποδομών Πληροφορικής και Επεξεργασίας Δεδομένων, με στόχο να διευκολύνουν την ανάπτυξη και το πρόγραμμα Ψηφιακής Μετάβασης του Ομίλου. Στο πλαίσιο αυτό, η Accenture θα παρέχει υπηρεσίες τεχνολογικής μετάβασης σε υποδομές νέας γενεάς. Η Accenture παρέχει Συμβουλευτικές και Outsourcing Υπηρεσίες στην Eurobank για περισσότερα από 15 χρόνια. Η νέα συμφωνία έχει σχεδιαστεί με στόχο να βελτιώσει περαιτέρω το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών και να μειώσει ταυτόχρονα τα λειτουργικά κόστη των υποδομών που παρέχονται στις θυγατρικές Τράπεζες του Ομίλου.

“Η ανανέωση και ο μετασχηματισμός των υποδομών πληροφορικής του Ομίλου μας, εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της στρατηγικής μας για βελτίωση της απόδοσης και της αποτελεσματικότητας αξιοποιώντας την τεχνολογία στην υλοποίηση του προγράμματος Digital Transformation σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε. Η Accenture είναι ο συνεργάτης μας σ’ αυτό το καινοτόμο εγχείρημα το οποίο αποτελεί αναγκαιότητα στις νέες συνθήκες διεθνώς”, δήλωσε ο κος Σταύρος Ιωάννου, Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος, Group COO & Διεθνείς Δραστηριότητες, Eurobank Ergasias Α.Ε.

“Με το έργο αυτό, η Eurobank λειτουργεί διορατικά εν όψη της ψηφιακής εποχής”, δήλωσε ο Λάμπρος Τσόλκας, Managing Director Accenture Financial Services. “Η λογική της παροχής υποδομών τεχνολογίας ως υπηρεσία (IaaS) μπορεί να βοηθήσει τις τράπεζες να μειώσουν το τεχνολογικό κόστος, να ενισχύσουν την αυτοματοποίηση και να κάνουν το κρίσιμο βήμα προς νέες ψηφιακές καινοτομίες, άμεσα αλλά και στο μέλλον”.

Keywords
Τυχαία Θέματα