Eurobank και Λάμψα υπέγραψαν το οριστικό συμφωνητικό για το King George

Το οριστικό συμβολαιογραφικό συμφωνητικό για την μακροχρόνια μίσθωση του Ξενοδοχείου King George Palace ιδιοκτησίας της Τράπεζας Eurobank, υπέγραψαν σήμερα Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012, η Τράπεζα Eurobank και η Εταιρεία

Ελληνικών Ξενοδοχείων ΛΑΜΨΑ.

H συμφωνία η οποία αναμένεται να ενεργοποιηθεί κατά το πρώτο δίμηνο του 2013 με την παραλαβή του ξενοδοχείου, προβλέπει τη μακροχρόνια μίσθωση του Ξενοδοχείου, για διάρκεια 10 ετών με δυνατότητα παράτασης για δύο ακόμη πενταετίες.

Η διαχείριση (management) του Ξενοδοχείου θα ανατεθεί στον όμιλο Starwood που επίσης διαχειρίζεται το ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία. Το King George Palace υπό το νέο μισθωτή, θα διατηρήσει την ξενοδοχειακή του ταυτότητα.

Η ΛΑΜΨΑ Α.Ε. με την κίνηση της αυτή επιβεβαιώνει την εμπιστοσύνη της στον Ελληνικό Τουρισμό και στον προορισμό Αθήνα σε μια περίοδο κρίσιμη για την χώρα, με την ελπίδα ότι παρά τις συνθηκες που επικρατούν στο κεντρο της πόλης και την φθίνουσα εικόνα της Αθήνας στα διεθνή μέσα, η κατάσταση δεν μπορεί παρα να αναστραφεί. Η Εταιρία θα προβεί άμεσα σε επενδύσεις αναβάθμισης του Ξενοδοχείου, ώστε να δημιουργήσει ένα ακόμη διεθνώς επώνυμο (branded) και ανταγωνιστικό τουριστικό προϊόν, όπως αυτό του Ξενοδοχείου «Μεγάλη Βρετανία».

Ειδικότερα, το συμφωνητικό καταρτίστηκε με τους ακόλουθους όρους:

1.- Μίσθιο: το επί της οδού Βας. Γεωργίου Α΄ αριθμ 3 – Σύνταγμα, ξενοδοχείο με τον διακριτικό τίτλο «ΒΑΣΙΛΕΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ- GING GEORGE/ KING GEORGE PALACE, αποτελούμενο από τρία υπόγεια, ισόγειο, ημιώροφο, 1,2,3,4,5,6,7,8 ορόφους και δώμα.

2.- Διάρκεια μίσθωσης: για δέκα (10) χρόνια με δικαίωμα της Μισθώτριας να την παρατείνει αρχικά για πέντε (5) χρόνια και ακολούθως για άλλα πέντε (5) ακόμη. Η μίσθωση θα αρχίσει με την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Παράδοσης και Παραλαβής του Μισθίου.

2.1 Δικαίωμα Μισθώτριας να καταγγείλει τη μίσθωση αζημίως μετά την παρέλευση 5ετίας από την έναρξή της , τα αποτελέσματα της οποίας θα επέρχονται έξι ( 6) μήνες από την περιέλευση της καταγγελίας στην Εκμισθώτρια.

2.2 Δικαίωμα της Εκμισθώτριας να καταγγείλει τη μίσθωσης μετά την παρέλευση 5ετίας από την έναρξη ισχύος της μίσθωσης, σε περίπτωση πώλησης του ακινήτου σε τρίτον.

2.3 Στην περίπτωση εκποίησης του ακινήτου η Μισθώτρια έχει δικαίωμα προτίμησης (of first refusal) επί ίσοις όροις έναντι παντός τρίτου για την αγορά του Μισθίου.

3.- Ετήσιο μίσθωμα αποτελείται από Ελάχιστο ετήσιο μίσθωμα και Ποσοστιαίο ετήσιο μίσθωμα ανάλογο με τα Ακαθάριστα Εσοδα υπολογιζόμενο επί των Ακαθαρίστων Εσόδων του Μισθίου και εναλλακτικά επί του αθροίσματος των Ακαθαρίστων Εσόδων των ξενοδοχείων KING GEORGE & Μεγάλης Βρετανίας.

4.- Η διαχείριση ( management) του Ξενοδοχείου θα ανατεθεί στον Όμιλο Starwood.

5.- Η Μισθώτρια ευθύνεται για τη συντήρηση του Μισθίου ακόμη και για φορές ή βλάβες συνήθους χρήσης. Με την έναρξη της μίσθωσης η Μισθώτρια θα προβεί σε δαπάνες αναβάθμισης του Μισθίου και σύνδεσής του με το όμορο της ΜΕΓΑΛΗΣ ΒΡΕΤΑΝΙΑΣ.

6.- Επιτρέπεται στην Μισθώτρια, με την προηγούμενη συναίνεση της Μισθώτριας, η υποκατάστασή της από συσταθησόμενη ΑΕ, η μεταβίβαση της μισθωτικής σχέσης , ή υπεκμίσθωση ή η παραχώρηση της διαχείρισης.

Keywords
Τυχαία Θέματα