Eurobank Properties: Αποδεκτή από 8 μετόχους η Δ.Π. της Fairfax

Συνολικά 8 μέτοχοι της EUROBANK PROPERTIES ΑΕΕΑΠ αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη Δημόσια Πρόταση της FAIRFAX FINANCIAL HOLDINGS LIMITED, προφέροντας συνολικά 156.988 μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,26% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η FAIRFAX.

Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των μεταβιβαζόμενων μετοχών τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα κατέχουν συνολικά 45.963.465 μετοχές

οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό 75,35% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ειδικότερα, η FAIRFAX FINANCIAL HOLDINGS LIMITED (ο «Προτείνων»), εταιρεία περιορισμένης ευθύνης, που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τους νόμους του Καναδά, με καταστατική έδρα στην οδό Wellington Street West, αριθμός 95, Suite 800, Τορόντο, Οντάριο M5J 2N7 και με μετοχές εισηγμένες στο χρηματιστήριο του Τορόντο, ανακοίνωσε τα ακόλουθα:

1 Την 29η Οκτωβρίου 2013, ο Προτείνων ανακοίνωσε την υποβολή υποχρεωτικής δημόσιας πρότασης (η «Δημόσια Πρόταση»), σύμφωνα με τα άρθρα 7 και 10 του Νόμου, για την απόκτηση του συνόλου των κοινών ονομαστικών, άυλων, μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας €2,13 έκαστη (οι «Μετοχές») της ελληνικής ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία «EUROBANK PROPERTIES ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΣΕ ΑΚΙΝΗΤΗ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ» και διακριτικό τίτλο «EUROBANK PROPERTIES Α.Ε.Ε.Α.Π.», εγγεγραμμένης στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (Γ.Ε.ΜΗ.) του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, με αριθμό 000239101000 και καταστατική έδρα στη Λεωφόρο Κηφισίας 117 & Αγ. Κωνσταντίνου, Τ.Κ. 151 24, Μαρούσι, Αθήνα, Ελλάδα (η «Εταιρεία»), που δεν κατέχονταν από τον Προτείνοντα, την Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E. και τα λοιπά πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με αυτόν σύμφωνα με το άρθρο 2(ε) του Νόμου (τα «Συντονισμένα Πρόσωπα»), άμεσα ή έμμεσα, κατά την 17η Οκτωβρίου 2013, ήτοι 15.193.523 Μετοχών, που αντιπροσωπεύουν το 24,91% επί του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας, συμπεριλαμβανομένων και των τυχόν ιδίων μετοχών που κατέχονται από την Εταιρεία (οι «Μετοχές της Δημόσιας Πρότασης»), με αντάλλαγμα €6,86 ανά Μετοχή (το «Προσφερόμενο Αντάλλαγμα»).

2 Την 17η Οκτωβρίου 2013, η Eurobank και ο Προτείνων σύναψαν μια Επενδυτική Συμφωνία και μια Συμφωνία Μετόχων σχετικά με τη συμμετοχή τους στο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας και τη μεταξύ τους σχέση ως κύριων μετόχων της Εταιρείας. Δυνάμει των εν λόγω Συμφωνιών, ανέλαβαν, μέσω συντονισμένης άσκησης των δικαιωμάτων ψήφου που κατέχουν, να υιοθετούν κοινή πολιτική ως προς τη διοίκηση της Εταιρείας και κατέστησαν πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα, σύμφωνα με το άρθρο 2 στοιχείο (ε) του Νόμου. Συνεπεία των ανωτέρω, κατά την 17 Οκτωβρίου 2013 δημιουργήθηκε η υποχρέωση για την υποβολή της Δημόσιας Πρότασης.

3 Κατά την 17η Οκτωβρίου 2013 και κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης: α) το καταβεβλημένο μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας ανερχόταν σε €129.930.000 διαιρούμενο σε 61.000.000 μετοχές, οι οποίες εισηγμένες στην Κύρια Αγορά Αξιών του Χρηματιστηρίου Αθηνών (το «Χ.Α.»), β) ο Προτείνων κατείχε, έμμεσα μέσω θυγατρικών του, 11.682.610 Μετοχές της Εταιρείας, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 19,15% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας και γ) η Τράπεζα Eurobank Ergasias A.E., κατείχε η ίδια και οι θυγατρικές της κατά τις ίδιες ημερομηνίες συνολικά 34.123.867 Μετοχές της Εταιρείας, ή ποσοστό 55,94% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας1. Κατά συνέπεια, κατά την 17.10.2013 και κατά την Ημερομηνία της Δημόσιας Πρότασης, ο Προτείνων από κοινού με την Τράπεζα και οι θυγατρικές τους, κατείχαν συνολικά 45.806.477 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 75,09% του καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου και των δικαιωμάτων ψήφου της Εταιρείας.

4 Στις 25.11.2013, το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (η «ΕΚ») ενέκρινε το πληροφοριακό δελτίο του Προτείνοντος σχετικά με τη Δημόσια Πρόταση (το «Πληροφοριακό Δελτίο»), ενώ η περίοδος αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης ξεκίνησε στις 27.11.2013 και έληξε στις 27.12.2013 (η «Περίοδος Αποδοχής»).

5 Κατά τη διάρκεια της Περιόδου Αποδοχής, 8 μέτοχοι της Εταιρείας αποδέχθηκαν νόμιμα και έγκυρα τη Δημόσια Πρόταση (οι «Αποδεχόμενοι Μέτοχοι»), προφέροντας συνολικά 156.988 Μετοχές, οι οποίες αντιπροσωπεύουν ποσοστό 0,26% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας (οι «Μεταβιβαζόμενες Μετοχές»).

6 Επομένως, κατά την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών, σύμφωνα με τα διαλαμβανόμενα στο Πληροφοριακό Δελτίο, τα Συντονισμένα Πρόσωπα θα κατέχουν συνολικά 45.963.465 Μετοχές οι οποίες θα αντιπροσωπεύουν ποσοστό 75,35% του ολοσχερώς καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας.

7 Το αργότερο την επόμενη εργάσιμη ημέρα από την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Δημοσίας Προτάσεως, η Eurobank Ergasias A.E. (η «Διαχειρίστρια»), ενεργούσα ως αντιπρόσωπος στο όνομα και για λογαριασμό των Αποδεχόμενων Μετόχων ως πωλητών και η εταιρεία Odyssey Reinsurance Company, η οποία ανήκει έμμεσα κατά 100% στον Προτείνοντα, όπως προβλέπεται στην ενότητα 3.5 του Πληροφοριακού Δελτίου, ως αγοραστής, θα συνάψουν της προβλεπόμενη στο άρθρο 46 του Κανονισμού Λειτουργίας του Συστήματος Ά υ λ ω ν Τίτλων («Σ.Α.Τ.») σύμβαση για την εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μεταβιβαζομένων Μετοχών. Η Διαχειρίστρια, ενεργώντας ως περιγράφεται ανωτέρω, θα προβεί στις αναγκαίες ενέργειες για την υποβολή στην Ελληνικά Χρηματιστήρια Ανώνυμη Εταιρεία Συμμετοχών, Εκκαθάρισης, Διακανονισμού και Καταχώρισης (η «Ε.Χ.Α.Ε.») των απαιτουμένων εγγράφων για την καταχώριση της μεταβιβάσεως των Μεταβιβαζόμενων Μετοχών στο Σ.Α.Τ. Η εξωχρηματιστηριακή μεταβίβαση των Μεταβιβαζομένων Μετοχών θα καταχωρηθεί στο Σ.Α.Τ. την πρώτη (1η) εργάσιμη ημέρα μετά την υποβολή στην Ε.Χ.Α.Ε. όλων των απαραίτητων για τη μεταβίβαση εγγράφων (η «Ημέρα Καταχώρησης»), σύμφωνα με το άρθρο 46 του Κανονισμού Λειτουργίας του Σ.Α.Τ. Την Ημέρα Καταχώρισης, η Διαχειρίστρια θα καταβάλλει το Προσφερόμενο Αντάλλαγμα αφού αφαιρεθούν τα δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης και ο επιβαλλόμενος φόρος (βλ. παράγραφο 8 κατωτέρω) σε καθένα πωλητή-Αποδεχόμενο Μέτοχο, με τον τρόπο που υποδεικνύεται από τον κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο στη δήλωση αποδοχής (η «Δήλωση Αποδοχής»). Η καταβολή του Προσφερομένου Ανταλλάγματος θα γίνεται είτε (i) δια πιστώσεως του λογαριασμού καταθέσεων που διατηρεί ο Αποδεχόμενος Μέτοχος στη Διαχειρίστρια, είτε (ii) δια της καταβολής μετρητών σε οποιοδήποτε υποκατάστημα της Διαχειρίστριας στην Ελλάδα στο οποίο θα προσέλθει ο Αποδεχόμενος Μέτοχος προσκομίζοντας το έγκυρο αντίγραφο της Δήλωσης Αποδοχής και το δελτίο της αστυνομικής του/της ταυτότητας ή διαβατήριό (και για νομικά πρόσωπα, την εξουσιοδότηση με βεβαίωση γνησίου υπογραφής των ατόμων που νόμιμα υπογράφουν για την Εταιρεία, από συνεργαζόμενη Τράπεζα) ή (iii) δια πιστώσεως του Χειριστή του Αποδεχόμενου Μετόχου σε περίπτωση που ο Αποδεχόμενος Μέτοχος εξουσιοδότησε το Χειριστή του να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες εκ μέρους του με σκοπό την αποδοχή της Δημόσιας Πρότασης. Η καταβολή του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος σε καθένα Αποδεχόμενο Μέτοχο και η πίστωση των Μεταβιβαζομένων Μετοχών στην μερίδα του Προτείνοντος ή των θυγατρικών του στο Σ.Α.Τ. αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2014.

8 Σημειώνεται ότι από το καταβλητέο προς τους αποδεχόμενους μετόχους Προσφερόμενο Αντάλλαγμα, θα αφαιρεθούν τα προβλεπόμενα στον Κανονισμό Εκκαθάρισης δικαιώματα εκκαθάρισης της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης των Μετοχών υπέρ της Ε.Χ.Α.Ε., σήμερα ανερχόμενα σε 0,08% επί της αξίας μεταβίβασης, η οποία υπολογίζεται ως το γινόμενο του αριθμού των Μεταβιβαζομένων Μετοχών επί (Χ) τη μεγαλύτερη από τις εξής τιμές: α) του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος και β) της τιμής κλεισίματος της Μετοχής στο Χ.Α. την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα της υποβολής των απαραίτητων εγγράφων στην E.X.A.E. και με ελάχιστη χρέωση ποσού ίσου με το μικρότερο μεταξύ των €20 και του 20% επί της αξίας μεταβίβασης για κάθε Αποδεχόμενο Μέτοχο. Επίσης, ο Προτείνων δεν αναλαμβάνει την καταβολή του ποσού που αναλογεί στο φόρο εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, σήμερα ανερχόμενο σε 0,20% επί της αξίας συναλλαγής, το οποίο θα βαρύνει τους Αποδεχόμενους Μετόχους. Κατά συνέπεια, οι Αποδεχόμενοι Μέτοχοι θα λάβουν το συνολικό ποσό του Προσφερόμενου Ανταλλάγματος αφού αφαιρεθούν τα σχετικά δικαιώματα εκκαθάρισης και ο προαναφερόμενος φόρος.

Σύμβουλος
Η Eurobank Equities Α.Ε.Π.Ε.Υ. ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του Προτείνοντος στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης.

Διαχειρίστρια
Η Eurobank Ergasias A.E. ενήργησε ως διαχειρίστρια του Προτείνοντος στα πλαίσια της Δημόσιας Πρότασης.

Original article: Eurobank Properties: Αποδεκτή από 8 μετόχους η Δ.Π. της Fairfax.

Keywords
Τυχαία Θέματα