Deutsche Bank: Καλό το θετικό κλίμα αλλά η Ελλάδα χρειάζεται κεφάλαια

Σύμφωνα με τα στοιχεία της «Deutsche Bank» η Ελλάδα έχασε 100 δισεκατομμύρια ευρώ σε ιδιωτική χρηματοδότηση από τις αρχές του 2011 και έως τα χαμηλά του 2012. Έκτοτε, έχει καταφέρει να ανακτήσει μόλις το 1/10.

Καλό το θετικό κλίμα που επικρατεί για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, καλά τα δημοσιεύματα του ξένου οικονομικού Τύπου και οι εκθέσεις των μεγάλων επενδυτικών οίκων, αλλά ακόμη δεν έχουν μεταφραστεί σε εισροές ξένων κεφαλαίων, διαπιστώνει σε μελέτη της η «Deutsche Bank».

«Παρά

το εντεινόμενο θετικό κλίμα γύρω από την Ελλάδα στις αγορές, το καλύτερο που μπορεί να πει κανείς για τα στοιχεία του ισοζυγίου χρηματοοικονομικών συναλλαγών είναι ότι οι ροές ξένων ιδιωτικών κεφαλαίων έχουν σταθεροποιηθεί», σημειώνεται χαρακτηριστικά στη μελέτη του επενδυτικού οίκου.

Το 10% των κεφαλαίων που έχει ανακτηθεί, δεν οφείλεται στην αύξηση των τοποθετήσεων από ξένους επενδυτές και τράπεζες του εξωτερικού ή στην επιστροφή των καταθέσεων.

Αποδίδεται στον επαναπατρισμό ελληνικών κεφαλαίων, και ειδικότερα, θεωρείται αποτέλεσμα της μείωσης του δανεισμού των ελληνικών τραπεζών στο εξωτερικό ή της επιστροφής ελληνικών καταθέσεων από άλλες χώρες.

Συμπέρασμα: Η αντιστροφή του κατακερματισμού της ευρωπαϊκής χρηματοοικονομικής αγοράς, την οποία επικαλείται η ΕΚΤ κατά τους τελευταίους μήνες, είναι στην πραγματικότητα ανομοιόμορφη στις χώρες της περιφέρειας.

Keywords
Τυχαία Θέματα