DNA και αποτυπώματα «αποκαλύπτουν» τον δολοφόνο του Στεφανάκου

Αποτυπώματα αλλά και DNA του δολοφόνου εκτιμούν ότι θα έχουν οι Αξιωματικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής από την αναγκαστική απροσεξία του να κρατήσει ή να ανοίξει την πόρτα του οδηγού του οχήματος, αναφέρει η εφημερίδα Ελεύθερος Τύπος.

Μάλιστα τα συνεργεία της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών έδωσαν μεγάλη σημασία στη λεπτομερή εξερεύνηση της πόρτας του αυτοκινήτου προκειμένου να εντοπίσουν γενετικό υλικό και αποτυπώματα που ενδεχομένως ανήκουν στο δράστη.

Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν άμεσα

στα εγκληματολογικά εργαστήρια προς πιθανή ταυτοποίησή τους με αποτυπώματα και DNA σεσημασμένου ατόμου όπως εκτιμούν οι αξιωματικοί που ασχολούνται με την υπόθεση.

Οι αστυνομικοί δε μπορούν να αποκλείσουν την πιθανότητα ο εκτελεστής να φορούσε γάντια ωστόσο οι αυτόπτες μάρτυρες και το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας δε φαίνεται να επιβεβαιώνουν κάτι τέτοιο, δείγμα της πιθανής αδιαφορίας του δράστη να αφήσει τα γενετικά του αποτυπώματα.

«Έλληνες» οι εκτελεστές

Οι τέσσερις αυτόπτες μάρτυρες της εκτέλεσης του Βασίλη Στεφανάκου περιγράφοντας τις κινήσεις του δολοφόνου ανέδειξαν την επαφή του με την πόρτα της BMW με τα θωρακισμένα τζάμια.

«Όταν έφθανε ο Βασίλης Στεφανάκος κοντά στο αυτοκίνητό του ο συνεπιβάτης της μοτοσικλέτας που ήταν σταθμευμένη σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ έτρεξε γρήγορα προς το μέρος του.

Τον άφησε να ανοίξει το αυτοκίνητο, να καθίσει στη θέση του οδηγού, τότε είδα το δράστη να κρατά ή να ανοίγει την πόρτα με το αριστερό του χέρι και στη συνέχεια άρχισε να πυροβολεί κατά ριπάς με το πολεμικό του όπλο» ,περιγράφει στην κατάθεσή του ένας από τους αυτόπτες μάρτυρες.

Οι αστυνομικοί στην προσπάθειά τους να εξηγήσουν την «απρόσεκτη» κίνηση του εκτελεστή, εκτιμούν πως πιθανή επιδίωξή του ήταν να εκδηλώσει τη δολοφονική επίθεσή του πριν ο στόχος μπει στο αυτοκίνητο αλλά δεν πρόλαβε και αναγκάστηκε να κρατήσει ή να ανοίξει την πόρτα του οχήματος.

Η καθυστέρηση στην προσέγγιση του Βασίλη Στεφανάκου εκτιμούν οι Αρχές μπορεί να οφείλεται στην παρατήρηση του εκτελεστή αν προκειμένου να διαπιστώσει αν το ο Βασίλης Στεφανάκος είχε στο πλευρό του κάποιον συνοδό.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας βρέθηκαν πολύ κοντά στους δράστες όταν εκείνοι ανέμεναν το στόχο τους στο χώρο στάθμευσης του σούπερ μάρκετ και άκουσαν κάποιους από τους διαλόγους ανάμεσά τους.

Από τις καταθέσεις τους προκύπτει ότι οι δράστες ήταν Έλληνες καθώς στην ομιλία τους είχαν κάποιους χαρακτηριστικούς ιδιωματισμούς και έτσι αυξάνονται τα ποσοστά της εντοπιότητας.

Να σημειωθεί πως οι τρεις τελευταίες εκτελέσεις «συμβολαίων θανάτου» φαίνεται να έχουν κοινά αναφορικά με τη μεθοδολογία του δολοφόνων και δεν αποκλείεται να πρόκειται για ίδια πρόσωπα που προέρχονται από το ίδιο «γραφείο» ενοικιαζόμενων εκτελεστών.

Keywords
Τυχαία Θέματα