BP: Θα πληρώσει 4 δισ δολάρια για την οικολογική καταστροφή στον κόλπο του Μεξικού

Ένας δικαστής αποδέχθηκε σήμερα μια συμφωνία με την BP Plc. που προβλέπει ότι η εταιρεία-κολοσσός του τομέα της ενέργειας πρόκειται να ομολογήσει την ενοχή της για το ρόλο της στην καταστροφή της πλωτής εξέδρας Deepwater Horizon και να καταβάλλει 4 δισ. δολάρια σε πρόστιμα για τη χειρότερη διαρροή καυσίμου στην ιστορία των ΗΠΑ, σύμφωνα με δικόγραφο που επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς.

Η εταιρεία

ανέφερε ότι θα ομολογήσει την ενοχή της σε 11 κατηγορίες για κακουργήματα, που σχετίζονται με τους θανάτους των εργαζόμενων στην εξέδρα, μια κατηγορία για κακούργημα που σχετίζεται με την παρακώλυση του έργου του Κογκρέσου και δύο κατηγορίες για πλημμελήματα.

Η έκρηξη, τον Απρίλιο του 2010, προκάλεσε το θάνατο 11 εργαζομένων ενώ από το κοίτασμα που εκμεταλλευόταν η εξέδρα διέρρευσε ποσότητα 4,9 εκατ. βαρελιών αργού πετρελαίου στον Κόλπο του Μεξικού επί 87 ημέρες.

Από το Τέξας έως και την Φλόριντα οι ακτές “μαύρισαν”. Μετά την έγκριση της συμφωνίας αυτής η BP έχει προθεσμία 60 ημέρες για να υποβάλλει οποιαδήποτε πρόταση τροποποίησής της στο υπουργείο Δικαιοσύνης και την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος.

Keywords
Τυχαία Θέματα