Attica Bank: Σημαντικές εξελίξεις προ των πυλών – Όλα τα σενάρια

Σημαντικές εξελίξεις αναμένονται το επόμενο διάστημα στην Attica Bank, με την αναγκαστική αντικατάσταση των προνομιούχων μετοχών του Ελληνικού Δημοσίου, να αποτελεί ορόσημο για τη συνέχεια.

Αιτία το κενό ύψους 100 εκατ. ευρώ το οποίο πρέπει να καλυφθεί από την 1η Ιανουαρίου 2018, καθώς οι εν λόγω τίτλοι παύουν να προσμετρούνται στους δείκτες κεφαλαιακής της επάρκειας. Τα σενάρια για το ιδιοκτησιακό

καθεστώς την επόμενη μέρα δίνουν και παίρνουν.

Σήμερα το 56% της Attica Bank ελέγχεται από τον ΕΦΚΑ, μετά την ενοποίηση της περιουσίας όλων των ασφαλιστικών ταμείων, συμπεριλαμβανομένου και του παραδοσιακού της μετόχου, του ΤΣΜΕΔΕ.

Οι πληροφορίες, αναφέρουν ότι ο διευθύνων σύμβουλος της Attica Bank Θεόδωρος Πανταλάκης έχει ήδη προχωρήσει στην πρόσληψη της Rothschild για την εκπόνηση μελέτης με όλα τα εναλλακτικά σενάρια.

Το πόρισμα αναμένεται να είναι έτοιμο στα τέλη Οκτωβρίου. Τα βασικά σενάρια είναι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή που θα καλύψει το σύνολο της αύξησης,

η κάλυψη μέρους της αύξησης από στρατηγικό επενδυτή και του υπολοίπου με ειδικά μετατρέψιμα ομόλογα που προσμετρούνται στα εποπτικά κεφάλαια και τέλος η κάλυψη του συνόλου της αύξησης με τα προαναφερθέντα μετατρέψιμα ομόλογα.

Μάλιστα δεν λείπουν και οι φήμες για είσοδο γαλλικού ομίλου ως στρατηγικού επενδυτή στην Attica Bank, οι οποίες ωστόσο δεν επιβεβαιώνονται.

Να σημειωθεί ότι στελέχη της κυβέρνησης επιθυμούν να διατηρηθεί η κρατική παρέμβαση μέσω του ΕΦΚΑ, ωστόσο αν παραμείνει ο ΕΦΚΑ, θα είναι δύσκολη η είσοδος στρατηγικού επενδυτή.

Keywords
Τυχαία Θέματα