Βρετανία: Μεθυσμένος έσπασε στο ξύλο αστυνομικό (Eικόνες-Βίντεο)

Ένας έφηβος στη Βρετανία πλάκωσε στο ξύλο αστυνομικό, επειδή ήταν… μεθυσμένος. Ο νεαρός είχε πιει πολύ και βρέθηκε εκτός εαυτού -με τον 42χρονο αστυνομικό να γίνεται το εύκολο θύμα- και τώρα θα μπει στη φυλακή για 28 μήνες.

Η επίθεση σημειώθηκε έξω από ένα νάιτ κλαμπ στο Νόριτς της Βρετανίας, όταν ο Λι Γουιλσον πήγε να βοηθήσει έναν συνάδελφο του, τον αρχιφύλακα Σιάρινγκ, ο οποίος κλήθηκε για μια επίθεση που είχε σημειωθεί σε μια κοπέλα, αλλά δεν μπορούσε να τα βγάλει πέρα με τον εκτός εαυτού –λόγω του αλκοόλ- νεαρό. Ο 19χρονος Μοχάμεντ Λαμπέντ

είχε… αρπάξει ένα κορίτσι έξω από το κλαμπ «Μότζο» και συγκεντρώθηκε ένα πλήθος γυναικών και μετά και οι αστυνομικοί. Τότε, ο Λαμπέντ επιτέθηκε άγρια στον Γουίλσον και τον ξυλοκόπησε, με αποτέλεσμα να τον στείλει στο νοσοκομείο.

Το περιστατικό έγινε το βράδυ της 19ης Ιανουαρίου, αλλά ήρθε τώρα στο φως, την ώρα που γινόταν η εκδίκαση της υπόθεσης. Πάντως, ο τραυματισμός του άτυχους αστυνομικού ήταν τόσο σοβαρός που ο άτυχος αστυνομικός χρειάστηκε χειρουργική επέμβαση, ενώ για αρκετό καιρό περπατούσε με τη βοήθεια ειδικού μπαστουνιού, όπως αναφέρει η Daily Mail. Την επίθεση κατέγραψε κάμερα τελικά.

«Έχω υποστεί μώλωπες και σπασμένα πλευρά, αλλά τίποτα σαν αυτό», ανέφερε ο άτυχος αστυνομικός συμπληρώνοντας: «Η πλειοψηφία των ανθρώπων θέλει να περάσει μία ήσυχη νύχτα, ωστόσο μερικοί “ψάχνονται” εναντίον των αστυνομικών. Από λεκτική βία μέχρι σωματικές επιθέσεις», τόνισε ο τραυματίας αστυνομικός. Μάλιστα, εξήγησε πως εξαιτίας της ηλικίας του, η ανάρρωση του θα καθυστερήσει και θα υποφέρει από αρθρίτιδα στο γόνατο για τουλάχιστον μια δεκαετία, γεγονός που όπως λέει θα επηρεάσει αναμφίβολα την καριέρα του. «Η επίθεση επηρέασε ακόμη και τα παιδιά μου. Είναι δύσκολο για την 2χρονη κόρη και τον 5χρονο γιο μου να με βλέπουν σε αυτήν την κατάσταση» επεσήμανε.

Από την πλευρά του ο διοικητής της τοπικής αστυνομίας, πρόσθεσε ότι «για να επιτεθεί κάποιος με αυτόν τον τρόπο σε έναν αστυνομικό, είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και η απόφαση του δικαστηρίου αποδεικνύει πως δεν θα ανεχθούμε μια τέτοια κατάπτυστη συμπεριφορά».

Ο Μοχάμεντ Λαμπέντ (αριστερά) και ο άτυχος αστυνομικός, Λι Γουίλσον (δεξιά και κάτω).

Η ζημιά που υπέστη ο Γουίλσον, όταν έσπασε το πόδι του.

Keywords
Τυχαία Θέματα