Βορίδης: Δεν ήταν σε φόρμα ο Τσίπρας στη Βουλή

Για την ομιλία του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, καθώς και για τη συζήτηση για την πρόταση δυσπιστίας μίλησε ο Μάκης Βορίδης στον ΒΗΜΑ FM.

Για την παρουσία του ΑλέξηΤσίπρα στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, είπε: «Τον είδα εξαιρετικά

κακό και δεν είναι συνήθως, όπως είναι σε φόρμα. Δεν ήταν καλός, διότι γύρισε και είπε σε μια αποστροφή του λόγου του ότι καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να σκίσει το Μνημόνιο και αυτό προκάλεσε χειροκρότημα από την πτέρυγα της Ν.Δ. Και μετά γυρνάει να πει για να φύγει από το αδιέξοδο ότι θα το σκίσει ο λαός, κάτι που είναι πολύ κακό. (Το δεύτερο σημείο που ήταν) κακό και απαράδεκτο ήταν που γύρισε και είπε (στους βουλευτές της συμπολίτευσης ότι είναι γελοίοι). Και τρίτο σημείο, όπου προφανώς εκνευρισμένος και αισθανόμενος ότι η μάχη δεν πήγε καλά, στο τέλος, όπου δεν δέχθηκε ότι μίλησε ο πρωθυπουργός και τελείωσε και καθένας έβγαλε τα συμπεράσματά του και εκείνος σηκώθηκε και ζητούσε επίμονα το λόγο, μπαίνοντας σε μια διαδικασία διαξιφισμού με τον πρόεδρο της Βουλής για να απαντήσει στον πρωθυπουργό».

Για το ενδεχόμενο να «πέσει» η κυβέρνηση, ανέφερε: «Δεν το πιστεύω. Είναι πιο εύκολο να διαφοροποιηθείς όταν ξέρεις ότι υπάρχει πλειοψηφία παρά όταν ξέρεις ότι η πολιτική συνέπεια της πράξεώς σου είναι εκτός της κυβέρνησης. Είναι αυτό που λένε ότι ο ένας στους 151 είναι πολύ δύσκολο να συμβεί… Στην πολιτική όλα συμβαίνουν, αλλά κατά τη γνώμη μου είναι πολύ δύσκολη η μετακίνηση. Θέλω να πω επίσης ότι η στάση του «παρών» από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και τριών ανεξάρτητων βουλευτών είναι μια στάση όχι εγκριτική της κυβέρνησης ή κριτική, αλλά μια ανοχή. Αν αυτοί οι άνθρωποι έβλεπαν έναν κίνδυνο της αποσταθεροποίησης της χώρας, θα το σκέφτονταν διαφορετικά».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο γενικών εκλογών, έστω και μετά τις ευρωεκλογές, ο Μάκης Βορίδης απάντησε: «Ας υποθέσουμε ότι η κυβέρνηση δεν μετρά το πρόγραμμα που έχει μπροστά της ή την αναγκαιότητα σταθεροποίησης της χώρας. Ας πούμε ότι κοιτάει στενά μόνον το όφελός της. Πότε, όμως, έχει συμφέρον να πάει να κάνει εκλογές; Τη στιγμή που βρίσκεται σε εξέλιξη ένα δύσκολο πρόγραμμα ή τη χρονική στιγμή που θα μπορεί να γυρίσει και να πει στο λαό ότι εφάρμοσε το πρόγραμμα που ήταν σκληρό και τον κούρασε, αλλά γύρισε από την ύφεση στην ανάπτυξη, δημιουργήθηκαν θέσεις εργασίας, από τις περιοριστικές πολιτικές μπόρεσε και έδωσε ένα μέρισμα – έστω και τόσο. Ότι μια κατάσταση που έχει διαφοροποιηθεί έχει αλλάξει. Αυτό δεν μπορεί να το πει η κυβέρνηση μέσα στο επόμενο πεντάμηνο. Ναι μεν άρχισε να γυρίζει η οικονομία, επετεύχθη πρωτογενές πλεόνασμα και θετικό εμπορικό ισοζύγιο, αλλά ακόμη σε επίπεδο πραγματικής οικονομίας τα πράγματα είναι δύσκολα και χρειάζεται χρόνο για να κατέβει η δημοσιονομική επιτυχία στην πραγματική οικονομία. Η πρόθεση λοιπόν του πρωθυπουργού (σ.σ.: για εκλογές στο τέλος της τετραετίας) είναι ρεαλιστική. Αλλιώς πρέπει να «πέσει»…»

Σε άλλο σημείο της ραδιοφωνικής του συνέντευξης ο Μάκης Βορίδης σχολίασε και τη στάση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, ορισμένοι από τους οποίους μίλησαν για «επώδυνη ψήφο ανοχής» στην κυβέρνηση.

«Το ΠΑΣΟΚ έχει ορισμένους ανθρώπους που έχουν μια σαφή άποψη για το πώς βλέπουν το μέλλον της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας και επομένως το ίδιο τους το μέλλον, ενταγμένο σ’ αυτήν. Αλλά οφείλω να πω ότι υπάρχουν και δυο-τρεις άνθρωποι που γέρνουν πιο πολύ προς τα αριστερά και έχουν ένα συνειδησιακό πρόβλημα για το τι θα κάνουν. Πιστεύω όμως ότι αυτό δεν θα οδηγήσει τα πράγματα σε μια τέτοια τριβή που να διαφοροποιηθούν σε μια ψηφοφορία» είπε ο βουλευτής της ΝΔ.

protothema.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα