Τσακωμός στη Βουλή για τη θέση του Ε αντιπροέδρου [βίντεο]

Με αφορμή την εκλογή για τη θέση του Ε αντιπροέδρου της Βουλής μετά την υπουργοποίηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, ξέσπασε καβγάς μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ- ΠΑΣΟΚ.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Παπαδημούλης τόνισε, παίρνοντας το λόγο, ότι η θέση του Ε” αντιπροέδρου ανήκει σε κόμμα της αντιπολίτευσης και «το ΠΑΣΟΚ είναι πια και με τη βούλα κόμμα της συμπολίτευσης και της κυβερνητικής πλειοψηφίας»

Άρα, υπογράμμισε, δεν δικαιούται τη θέση, καθώς ο κανονισμός στο άρθρο 6 το αναφέρει ρητά.

«Διατυπώνουμε ένσταση επί του κανονισμού της βουλής και ζητούμε να έρθει και να τοποθετηθεί ο πρόεδρος της βουλής», είπε.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Νότης Μαριάς.

Είχαμε θέσει εγκαίρως το ζήτημα και σε σχέση με ΠΑΣΟΚ και σε σχέση με ΔΗΜΑΡ. Η ένστασή μας δεν είχε γίνει τότε δεκτή. Αλλά είναι δεδομένο ότι το ΠΑΣΟΚ δεν ανήκει στην αντιπολίτευση. Επομένως, δεν αφορά μόνο στη διαδικασία κατάληψης της θέσης του αντιπροέδρου που ανήκει στην αντιπολίτευση αλλά και της θέσης των κοσμητόρων. Ο κανονισμός είναι ξεκάθαρος. Δεν δικαιούται να έχει υποψήφιο για τη θέση αντιπροέδρου. Φαλκιδεύονται συγκεκριμένα δικαιώματα και καλούμε το προεδρείο να αναλάβει τις ευθύνες του και να εφαρμόσει τον κανονισμό.

Δείτε τα βίντεο:

Πηγή: enikos.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα