Θανατηφόρο τροχαίο στα Τέμπη [εικόνες-βίντεο]

Σοβαρό τροχαίο δυστύχημα σημειώθηκε στις 22.20 το βράδυ της Δευτέρας στην Κοιλάδα των Τεμπών και συγκεκριμένα στο 384ο χλμ. στην Εθνική Οδό ΑθηνώνΘεσσαλονίκης.

Οι πληροφορίες από το ΕΚΑΒ Λάρισας και την Πυροσβεστική Υπηρεσία, κάνουν λόγο για σύγκρουση λεωφορείου του ΚΤΕΛ

Θεσσαλονίκης, με νταλίκα με βουλγαρικές πινακίδες και Ι.Χ. αυτοκίνητο, με τον οδηγό του Ι.Χ. αυτοκινήτου να έχει ανασυρθεί νεκρός και τέσσερις να έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Μάλιστα, ο οδηγός της νταλίκας είναι διασωληνωμένος, ενώ ένα ανήλικο κορίτσι – πρόκειται πιθανότατα για την εξάχρονη κόρη του 45χρονου οδηγού του αυτοκινήτου – έχει ανασυρθεί βαριά τραυματισμένο. Μέσα στο λεωφορείο επέβαιναν 18 άτομα.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, ο νεκρός ονομάζεται Μιχάλης Ζιώγας του Ιωάννη, 45 ετών, ο οποίος ήταν κάτοικος Ραψάνης. Σύμφωνα με το onlarissa.gr, το κίτρινο Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε, μάρκας Alpha Romeo, είχε βολιώτικες πινακίδες, ενώ επέβαιναν εκτός από τον ίδιο και την εξάχρονη κόρη του, ακόμη δύο άτομα – η σύζυγός του και ένα ακόμη παιδί της οικογένειας – τα οποία έχουν επίσης τραυματιστεί.

Τεράστια ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του ΕΚΑΒ και της Αστυνομίας. Ειδικότερα, στο σημείο έσπευσαν 18 ασθενοφόρα από όλη τη Θεσσαλία, ενώ περιπολικά με αστυνομικούς έχουν διακόψει την κυκλοφορία και στα δύο ρεύματα. Η διέλευση των οχημάτων πραγματοποιείται μέσω παρακαμπτήριων οδών, ενώ στην εθνική οδό παρατηρούνται ουρές χιλιομέτρων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Περίπου μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα, ολοκληρώθηκε η διαδικασία απεγκλωβισμού επιβατών. Εν τω μεταξύ, γίνεται προσπάθεια προκειμένου να απομακρυνθούν τα δύο βαρέα οχήματα και να καθαριστεί το οδόστρωμα, ώστε τις πρώτες πρωινές ώρες να δοθεί ο δρόμος στην κυκλοφορία.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι τραυματίες είναι συνολικά 15, εκ των οποίων οι 11 έχουν μεταφερθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας οι τέσσερις.

Η ανάρτηση του Πυροσβεστικού Σώματος για το συμβάν στις 23.30

H Πυροσβεστική Υπηρεσία, η ανέφερε ότι μέχρι τις 23.30 είχαν απεγκλωβιστεί πέντε άνθρωποι, χωρίς ακόμα να είναι σε θέση να διευκρινίσει αν ήταν νεκροί ή τραυματίες.

[There is a video that cannot be displayed in this feed. Visit the blog entry to see the video.]

[There is a video that cannot be displayed in this feed. Visit the blog entry to see the video.]

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα ξεκίνησαν μετά τις 22.00 το βράδυ, όταν οδηγός Ι.Χ., με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη, επεδίωξε να προσπεράσει το λεωφορείο του ΚΤΕΛ – που είχε ξεκινήσει από την Αθήνα με προορισμό τη Θεσσαλονίκη – και συγκρούστηκε μετωπικά με το φορτηγό που ερχόταν από το αντίθετο ρεύμα. Στη συνέχεια, και οι δύο έπεσαν στο λεωφορείο.

Παρατίθεται το Δελτίο Τύπου του ΕΚΑΒ:

Κατόπιν της πρώτης κλήσης που δέχθηκε το τηλεφωνικό κέντρο του Ε.Κ.Α.Β. κινητοποιήθηκαν άμεσα όλες οι περιφερειακές μονάδες ασθενοφόρων που βρίσκονταν κοντά στο σημείο του συμβάντος. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα κατέφθασαν 18 ασθενοφόρα με τους διασώστες και τους Γιατρούς να ξεκινούν άμεσα την παροχή της επείγουσας προνοσοκομειακής φροντίδας στους εμπλεκομένους. Επι τόπου ανασύρθηκε ένας νεκρός άντρας ενώ ένας ακόμη τραυματίας διασωληνώθηκε από γιατρό κινητής μονάδας του Ε.Κ.Α.Β. που είχε σπεύσει στο σημείο. Συνολικά απεγκλωβίστηκαν 15 τραυματίες όπου και μεταφέρθηκαν στα 2 νοσοκομεία της Λάρισας.

Η αρτιότητα της όλης σχεδίασης και της τελικής αντιμετώπισης του συμβάντος σε συνδυασμό με τη συνεχή ροή πληροφοριών των γιατρών του Ε.Κ.Α.Β. με τα νοσοκομεία της Λάρισας, απέδειξαν για μία ακόμη φορά πως το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας συνεχίζει την απρόσκοπτη τέλεση του κοινωνικού του έργου, με τους διασώστες και τους Γιατρούς του να είναι πάντα στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης όλων των περιστατικών που προκύπτουν.

Διαβάστε επίσης:

Οι πρώτες εικόνες και βίντεο από το σοβαρό τροχαίο στα Τέμπη

Ένας νεκρός, ένας διασωληνωμένος και 14 τραυματίες

Τραγωδία στα Τέμπη! Σύγκρουση ΚΤΕΛ με νταλίκα και ΙΧ- Ένας νεκρός

Keywords
Τυχαία Θέματα