Στο 19% θέλει να ρίξει σε πρώτη φάση η κυβέρνηση το ΦΠΑ στην εστίαση-Ακολουθούν τα καύσιμα

Την ανάγκη να μειωθεί ο συντελεστής του ΦΠΑ στην εστίαση σε πρώτη φάση από το 23% στο 19% θα επιδιώξει να περάσει η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με την Τρόικα στην Αθήνα

Η ελληνική κυβέρνηση σχεδιάζει να κινηθεί προσεκτικά και συντηρητικά. Δεν θέλει να δώσει την εντύπωση ότι επιδιώκει ανατροπή του Μνημονίου ή ότι θέτει στόχους που δεν μπορούν να γίνουν

δεκτοί από την Τρόικα. Μετά όμως την παραδοχή του λάθους εκ μέρους του ΔΝΤ η κυβέρνηση θέλει να επαναδιαπραγματευθεί κάποια μέτρα του Μνημονίου τα οποία δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα.

Στο πλαίσιο αυτό η κυβέρνηση θα επιδιώξει να μειώσει τον ΦΠΑ στο 19% στην εστίαση και υπάρχουν σκέψεις στο οικονομικό επιτελείο να ζητήσει από την Τρόικα και την αναθεώρηση του φόρου στα καύσιμα, καθώς θεωρούν ότι η υπέρμετρη φορολόγησή τους έχει οδηγήσει στη μείωση της κατανάλωσης και σε μείωση των εσόδων για το κράτος.

Σκέψεις υπάρχουν επίσης στο οικονομικό επιτελείο να ζητήσει από την Τρόικα να γίνει νέα ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές των φορολογουμένων προς το Δημόσιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα