Ραντεβού Σαμαρά-Τρόικας το απόγευμα στο Μαξίμου-Ποιά θέματα είναι ανοιχτά

Κρίσιμη συνάντηση με την Τρόικα έχει το απόγευμα ο πρωθυπουργός ο οποίος επιθυμεί να πάει στην αυριανή σύνοδο κορυφής χωρίς να έρθει σε ρήξη με την τρόικα.

Γι’ αυτό τον λόγο τονίζουν προς κάθε κατεύθυνση πως δεν υπάρχει και δεν υπήρξε εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις.

Ακόμα και όταν ανακοινώθηκε στο πάρα πέντε η αναβολή της συνάντησης με την τρόικα στο Μαξίμου, ο υπουργός

Οικονομικών εμφανίστηκε καθησυχαστικός: «Δεν υπάρχει εμπλοκή. Υπάρχουν αρκετά ζητήματα ακόμα ανοιχτά. Είναι πολλά τα ζητήματα αυτά και θεωρήσαμε σκόπιμο οι τεχνικές συζητήσεις να συνεχιστούν» είπε ο Γ. Στουρνάρας.

Ο πρωθυπουργός στην απογευματινή συνάντηση αναμένεται να τονίσει την αποφασιστικότητα και την βούληση της κυβέρνησης να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Παράλληλα θα αναφερθεί στις θυσίες που κάνει όλο αυτό το διάστημα ο ελληνικός λαός και για τις οποίες θα πρέπει να υπάρξουν ορισμένες ρυθμίσεις όπως με το θέμα των «κόκκινων» δανείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr το «χαράτσι», όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίζουμε να το πληρώνουμε και τον επόμενο χρόνο μέσω της ΔΕΗ, παρά τις έντονες αντιδράσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων. Ωστόσο είναι ένα από τα θέματα που ίσως παραμείνουν ανοιχτά μέχρι τον επόμενο έλεγχο από την τρόικα. Οι εκπρόσωποι των δανειστών επιμένουν πως ο εισπρακτικός μηχανισμός δεν θα είναι έτοιμος μέχρι το καλοκαίρι ενώ θέτουν και θέμα αξιοπιστίας σε σχέση με τον μηχανισμό που έχει η ΔΕΗ.

Επίσης συνεχίζει να υπάρχει διαφωνία στο θέμα της μείωσης του προσωπικού στο δημόσιο. Η τρόικα εμφανίζεται να μην είναι ικανοποιημένη με το σχέδιο Μανιτάκη, καθώς όπως υποστηρίζει δεν έχει πάρει συγκεκριμένα στοιχεία στα χέρια της, όπως επίσης και τον συνολικό αριθμό των επίορκων υπαλλήλων που υπάρχουν στο δημόσιο. Γι αυτό τον λόγο κλήθηκε ο υπουργός Διοικητική Μεταρρύθμισης αργά το απόγευμα στο Μαξίμου -και αφού είχαν αποχωρήσει οι περισσότεροι υπουργοί- προκειμένου να ενημερώσει αναλυτικά τον πρωθυπουργό.

Η βουτιά στα έσοδα «φρενάρει» και τις δόσεις. Παρά τις αντιδράσεις των εκπροσώπων των δανειστών φαίνεται ότι θα υπάρξει τελικά συμφωνία για τον αριθμό των δόσεων για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία και την εφορία.

Παράλληλα έντονη δυσφορία από την πλευρά της τρόικας υπάρχει και για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

Πηγή: real.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα