Πόσα θα πληρώνετε από σήμερα για εισιτήρια και κάρτες απεριορίστων διαδρομών

Μειώσεις στο ενιαίο εισιτήριο των αστικών συγκοινωνιών, τις μηνιαίες κάρτες και ειδικές προβλέψεις για ομάδες πληθυσμού, όπως συνταξιούχοι και φοιτητες, προβλέπει η νέα τιμολογιακή πολιτική για τα μέσα μαζικής μεταφοράς που τίθεται σε εφαρμογή από τη Δευτέρα 1η Σεπτεμβρίου.

Με

σύνθημα «με ένα ευρώ μετακινούμαι απεριόριστα στην πόλη», από την ερχόμενη Δευτέρα το ενιαίο εισιτήριο στις αστικές συγκοινωνίες θα κοστίζει 1,20 ευρώ από 1,40 ευρώ και θα έχει διάρκεια ισχύος στα 70 λεπτά, ενώ η μηνιαία κάρτα απεριορίστων διαδρομών θα κοστίζει 30 ευρώ από 45 ευρώ. Αυτό σημαίνει ότι είναι προς το συμφέρον των επιβατών η αγορά κάρτας απεριορίστων διαδρομών με 30 ευρώ καθώς γίνεται πράξη το σύνθημα «με ένα ευρώ σε όλη την πόλη».

Ανάλογες μειώσεις θα έχουν εισιτήρια και κάρτες για ομάδες πληθυσμού όπως συνταξιούχοι και φοιτητές.

Η τιμή της ετήσιας κάρτας απεριόριστων διαδρομών που ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα, διαμορφώνεται στα 320 ευρώ από 450 ευρώ, ενώ η τιμή της ετήσιας κάρτας Αεροδρομίου από 1.000 ευρώ «πέφτει» στα 450 ευρώ και ισχύει για μετακινήσεις με όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το Αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express (εκτός Χ80) και το Μετρό.

Ταυτόχρονα, καθιερώνεται το εισιτήριο 5 ημερών, το οποίο ισχύει για 5 πλήρη 24ωρα, αξίας 10 ευρώ, το οποίο δεν ισχύει για μετακινήσεις με τις λεωφορειακές γραμμές express του Αεροδρομίου και την ειδική λεωφορειακή γραμμή express Χ80. Στο ίδιο πλαίσιο εντάσσεται και η τρίμηνη κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 85 ευρώ (43 ευρώ μειωμένη), η τρίμηνη κάρτα αεροδρομίου, αξίας 130 ευρώ (μειωμένη κατά 65 ευρώ), η εξάμηνη κάρτα για όλα τα μέσα, αξίας 165 ευρώ (83 ευρώ μειωμένη) και η εξάμηνη κάρτα αεροδρομίου αξίας 230 ευρώ (115 ευρώ μειωμένη), για όλα τα μέσα και για μετακινήσεις από και προς το αεροδρόμιο με τις λεωφορειακές γραμμές express και το μετρό.

Ξεκινά επίσης η τοποθέτηση τουρνικέ σε λεωφορεία και τρόλεϊ για την καταπολέμηση της εισιτηριοδιαφυγής, ενώ θα ενισχυθούν λεωφορειακές γραμμές με προορισμό σταθμούς μετρό και ΗΣΑΠ.

Τα τουρνικέ θα τοποθετηθούν σε 15 μέρες σε πολλά λεωφορεία, ενώ η τηλεματική θα αρχίσει να εφαρμόζεται τους επόμενους μήνες σε όλο το λεκανοπέδιο.

Πηγή: imerisia.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα