Ποιοι θα πάρουν και ποιοι όχι το κοινωνικό μέρισμα

Tο υπουργείο Οικονομικών συνεχίζει να έχει τα δικά του προβλήματα και ζητήματα όπως το κοινωνικό μέρισμα και οι 60.000 αιτήσεις που εντοπίστηκαν με λάθη και παραλείψεις.

Οι συγκεκριμένες αιτήσεις υποβλήθηκαν πριν από τις 3 Μαΐου 2014 και βρίσκονται στο «μικροσκόπιο» της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, προκειμένου να εξακριβωθεί αν οι αιτούντες έκαναν όντως λάθος ή αν υπάρχει πιθανότητα να προσπάθησαν να εξαπατήσουν το Δημόσιο προκειμένου να εισπράξουν το κοινωνικό μέρισμα.

Σε όσες περιπτώσεις διαπιστωθεί

ότι προσθέτοντας τα μη δηλωθέντα εισοδήματα οι αιτούντες υπερβαίνουν τα ισχύοντα εισοδηματικά όρια, θα αποστέλλεται ενημερωτικό μήνυμα ότι η αίτησή τους απορρίπτεται. Εάν δεν ξεπερνιούνται τα όρια, οι αιτήσεις θα γίνονται οριστικά δεκτές και τα ποσά του μερίσματος θα καταβληθούν στους δικαιούχους το πρώτο 10ήμερο του Ιουνίου.

Παράλληλα ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης απηύθυνε σχετική προειδοποίηση την περασμένη Παρασκευή με ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία τόνισε ότι «η αίτηση είναι υπεύθυνη δήλωση και έχει ποινικές συνέπειες, αν είναι ψευδής» και ότι τα πιθανά ψευδή σημεία είναι βασικά τρία:

1. Λάθος ρολόι ΔΕΗ/διεύθυνση από αυτή που κατοικεί πραγματικά ο αιτών.

2. Λιγότεροι συγκάτοικοι από τους πραγματικούς.

3. Περισσότεροι συγκάτοικοι από τους πραγματικούς.

Στο μήνυμά του ο κ. Θεοχάρης πρόσθεσε: «Συνεπώς, όσοι από τους 60.000 περίπου που εξετάζουμε έχετε τέτοια λάθη, παρακαλούμε διαγράψτε και συμπληρώστε σωστή αίτηση. Πολλοί βλέπουμε το έχετε κάνει ήδη. Οι περισσότεροι από τους υπό έλεγχο έχουν «σπάσει» τους συγκατοίκους σε δύο ή περισσότερες αιτήσεις. Προσοχή, είναι παράνομο. Σβήστε όλες τις αιτήσεις και φτιάξτε μία από την αρχή με όλους τους συγκατοίκους μέσα».

Υπενθυμίζεται ότι στις 9 Μαΐου καταβλήθηκε το μέρισμα στους λογαριασμούς 205.912 νοικοκυριών που είχαν υποβάλει αίτηση έως τις 3 Μαΐου. Το συνολικό ποσό που μοιράστηκαν τα νοικοκυριά αυτά ανήλθε στα 133,2 εκατ. ευρώ. Πέρα από τις 60.000 αιτήσεις που βρίσκονται σε διαδικασία επανελέγχου, υπάρχουν άλλες 67.500 νέες εγκρίσεις χορήγησης του κοινωνικού μερίσματος που θα ενεργοποιηθούν έως τις 10 Ιουνίου.

Keywords
Τυχαία Θέματα