Πλήρωσαν το χαράτσι και τους ζητούν να ξαναπληρώσουν!

Νέες καταγγελίες σχετικά με το χαράτσι της ΔΕΗ έρχονται στο φως της δημοσιότητας από οργισμένους πολίτες οι οποίοι σπεύδουν να πληρώσουν τον φόρο Ακίνητης Περιουσίας στις κατά τόπους υπηρεσίες. Και ενώ εκεί που περιμένουν πως κανείς δεν θα τους ενοχλήσει ξανά, συμβαίνει το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα, πολίτες καταγγέλλουν πως ενώ πληρώνουν το χαράτσι μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ,

ένα «ραβασάκι» από την εφορία έρχεται να χαλάσει την ηρεμία τους.

Στο ειδοποιητήριο αυτό, αναφέρεται πως δεν έχουν πληρώσει τον φόρο και ότι θα πρέπει να τον ξοφλήσουν άμεσα, δηλαδή να «ξανά πληρώσουν». Όπως καταγγέλλουν, καμιά από τις δύο υπηρεσίες δεν αναλαμβάνει την ευθύνη να τους εξηγήσει ποιος ευθύνεται γι” αυτό ή εάν πρόκειται για κάποιο λάθος γεγονός που καταδεικνύει την έλλειψη συνεννόησης ανάμεσα στις δύο υπηρεσίες όσον αφορά το χαράτσι και την πληρωμή του.

Οι περιπτώσεις πάντως είναι αρκετές με τους πολίτες να έχουν αγανακτήσει όπως λένε και οι ίδιοι χαρακτηριστικά. Μου ήρθε χαρτί από την εφορία το οποίο έλεγε πως πρέπει να πληρώσω το χαράτσι της ΔΕΗ ενώ εγώ το έχω ήδη πληρώσει. Πήγα λοιπόν σήμερα στην εφορία να δω τι συμβαίνει και κανείς δεν μπορούσε να μου δώσει μία λογική εξήγηση. Ο ένας με έστελνε στον άλλον. Εγώ τους είπα ότι δεν πρόκειται να ξανά πληρώσω και σηκώθηκα και έφυγα. Δηλαδή δεν μπορούν δύο υπηρεσίες να τα βρουν μεταξύ τους; αναφέρει χαρακτηριστικά στο prismanews.gr η κα Μαρίνα Κ. Σύμφωνα με υπηρεσιακό παράγοντα, κάτι τέτοιο είναι εύκολο να διαλευκανθεί καθώς ο πολίτης μπορεί να απαλλαγεί από χρέος αν προσκομίσει τα απαραίτητα έγγραφα που να αποδεικνύουν ότι έχει πληρώσει το φόρο. Αν το κάνει αυτό, εμείς προχωρούμε στην άμεση διαγραφή του χρέους καταλήγει ο υπηρεσιακός παράγοντας.

Πηγή: prismanews.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα